Sunday, October 6, 2024
Home » Σύνδεσμος Τραπεζών: Έρχεται νέο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά

Σύνδεσμος Τραπεζών: Έρχεται νέο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά

0 comments

Το νέο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες μετά τις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού στο ΡΙΚ, σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για συνεργασία στο σχέδιο για την επιδότηση στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022, γι’ αυτό και η έναρξη του σχεδίου καθυστέρησε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών, τους προηγούμενους τρεις μήνες το Σχέδιο ήταν υπό επεξεργασία για οριστικοποίηση των προνοιών και παραμέτρων του, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του,σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ορισμένα από τα θέματα που έτυχαν επεξεργασίας αφορούσαν τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών, τα πρότυπα των εντύπων, τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, την ηλεκτρονική διαδικασία διαβίβασης πληροφοριών από τις τράπεζες προς το αρμόδιο Υπουργείο κ.α.

Επίσης, αναφέρει πως πλέον αναμένεται να αποσταλούν επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο βήμα υλοποίησης του σχεδίου.

Τέλος, τονίζει ότι το νέο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια είναι αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και Πολιτείας προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More