Monday, September 16, 2024
Home » Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Πώς οι μεικτές αναπτύξεις εξυπηρετούν την Κύπρο

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Πώς οι μεικτές αναπτύξεις εξυπηρετούν την Κύπρο

0 comments

Τα τελευταία χρόνια, οι μεικτές αναπτύξεις προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο εξωτερικό σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων .

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως είναι αναμενόμενο, καθώς διανοίγουν ένα ευρύ πεδίο προοπτικών, συνδυάζοντας μονάδες για οικιστική ή ξενοδοχειακή χρήση μαζί με άλλες χρήσεις, όπως εμπορικά και επιχειρηματικά κέντρα, εστιατόρια, κέντρα αποκατάστασης και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, μαρίνες, κλινικές και υπερσύγχρονα νοσοκομεία. Το κυριότερο, διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων, εκμηδενίζουν τις αποστάσεις και ενισχύουν τις εγχώριες οικονομίες.

Σημειώνουν ότι οι μεικτές αναπτύξεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επενδυτές στρέφονται προς αυτές αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες προοπτικές που δημιουργούνται, τόσο για τους ίδιους όσο και τη βιωσιμότητα των επενδύσεων τους.

Κατά τονσύνδεσμο η επιτυχία τους οφείλεται στο γεγονός πως κάθε σκέλος της ανάπτυξης, ενισχύει τα υπόλοιπα. Μάλιστα, μελέτες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι η μεικτή χρήση ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου, αυξάνει κατά 30-40% τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο σε σχέση με ένα απλό ξενοδοχείο. Και αυτό γιατί η εμπειρία διαμονής ενός επισκέπτη μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Σημειώνουν πως παρ’ όλα αυτά, στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα που χρειάζεται να γίνουν προς την κατεύθυνση των μεικτών επενδύσεων. Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες είτε δυσκολεύουν και καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό την ολοκλήρωση τους, είτε λειτουργούν αποτρεπτικά στην υλοποίηση τους, παρά το ενδιαφέρον που παρατηρείται για έργα στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για τη χώρα μας.

Τέλος τονίζουν πως γι’ αυτό, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει η κουλτούρα που διέπει την κρατική μηχανή. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα παρέχει σταθερότητα και θα εκπέμπει εμπιστοσύνη, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον προς το επιχειρείν και τις ξένες επενδύσεις. Απαιτούνται οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, η οποία να χαρακτηρίζεται από ευελιξία και προσαρμοστικότητα, ευνοώντας τις ωφέλιμες επενδύσεις.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More