Friday, September 20, 2024
Home » Συστάσεις Κεφαλαιαγοράς για κακόβουλους διαδικτυακούς τόπους

Συστάσεις Κεφαλαιαγοράς για κακόβουλους διαδικτυακούς τόπους

0 comments

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με ανακοίνωση της ενημερώνει το κοινό ότι έχει περιέλθει στην αντίληψή της ο διαδικτυακός τόπος «cysecgov.org», ο οποίος έχει δημιουργηθεί κακόβουλα και δεν ανήκει στην ΕΚΚ. Επίσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «[email protected]» το οποίο αναφέρεται στον εν λόγω διαδικτυακό τόπο δεν ανήκει στην ΕΚΚ. Επιπρόσθετα, κακόβουλα έχει δημιουργηθεί και ο διαδικτυακός τόπος «cysecgov.cc», ο οποίος επίσης δεν ανήκει στην ΕΚΚ.

Μέσω των εν λόγω διαδικτυακών τόπων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρόσωπα πιθανόν να παρουσιάζονται με δόλιο τρόπο ως λειτουργοί ή εκπρόσωποί της ΕΚΚ και να προσεγγίζουν επενδυτές αξιώνοντας την καταβολή αμοιβής ως αντάλλαγμα για δήθεν διευθέτηση ανάκτησης ζημιών που υπέστησαν οι επενδυτές στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με οντότητες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΕΚΚ.

Η ΕΚΚ σημειώνει ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη αύξηση περιπτώσεων όπου πρόσωπα παρουσιάζονται ψευδώς ως εκπρόσωποι της ΕΚΚ, τόσο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και με ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Telegram, Viber και WhatsApp) και προτρέπει το κοινό να είναι σε εγρήγορση.

Ενόψει τούτου, για τη βοήθεια του κοινού στον εντοπισμό και αποφυγή κακόβουλων διαδικτυακών τόπων , η ΕΚΚ θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στο κοινό ότι:

  • Η ΕΚΚ ουδέποτε επικοινωνεί τηλεφωνικά ή αποστέλλει αυτόκλητη αλληλογραφία και δεν ζητά προσωπικά, οικονομικά ή άλλα στοιχεία.
  • Προτρέπει τους επενδυτές να επικοινωνήσουν με την ΕΚΚ για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα των επικοινωνιών αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς και για ενημέρωση της ΕΚΚ για οτιδήποτε ύποπτο έρθει στην αντίληψη τους.
  • Τα γνήσια ηλεκτρονικά μηνύματα από την ΕΚΚ περιλαμβάνουν διευθύνσεις που τελειώνουν σε cysec.gov.cy – αν και υπήρχαν περιπτώσεις όπου απατεώνες έχουν επίσης αντιγράψει και αυτές.
  • Η ΕΚΚ δεν έχει εξουσία ή αρμοδιότητα να λαμβάνει αμοιβές για οποιοδήποτε σκοπό από ιδιώτες επενδυτές ή να εξουσιοδοτεί οποιονδήποτε για να κάνει κάτι τέτοιο εκ μέρους της.
  • Η ΕΚΚ δεν εξουσιοδοτεί, επαληθεύει, παρακολουθεί ή εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε συλλογικές αγωγές, σχέδια αποζημίωσης, πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων, δημοσίων ή ιδιωτικών οργανισμών.
  • Έχουν εκδοθεί προηγούμενες προειδοποιήσεις και ενημερώσεις σχετικά με μη ρυθμιζόμενες οντότητες και πλαστοπροσωπία εκπροσώπων της ΕΚΚ και μπορείτε να τις δείτε εδώ – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
  • Ο οδηγός επενδυτών της ΕΚΚ σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού απατών μπορεί να βρεθεί εδώ – ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Η ΕΚΚ προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε σχέση με οποιαδήποτε αυτόκλητη επικοινωνία λαμβάνει, η οποία φαίνεται να προέρχεται από την ΕΚΚ, να αποφεύγει να εμβάζει χρήματα σε οποιοδήποτε πρόσωπο ισχυρίζεται οποιοδήποτε ή όλα τα πιο πάνω ή κάτι παρόμοιο.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More