Monday, September 16, 2024
Home » Συστάθηκε η εταιρεία για την ηλεκτρική διασύνδεση με τη Σ. Αραβία

Συστάθηκε η εταιρεία για την ηλεκτρική διασύνδεση με τη Σ. Αραβία

0 comments

Τη σύσταση της εταιρείας ειδικού σκοπού Saudi Greek Interconnection με αντικείμενο την εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μάνος Μανουσάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της National Grid, Waleed Al-Saadi. Με την υπογραφή της σύμπραξης των δύο φορέων, δηλαδή του ΑΔΜΗΕ που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας και της National Grid που εποπτεύεται από το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, εξειδικεύεται η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με το καταστατικό της νέας εταιρείας ο ΑΔΜΗΕ και η National Grid θα κατέχουν από 50%, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρόεδρος ορίστηκε ο Waleed Al-Saadi και διευθύνων σύμβουλος ο Μάνος Μανουσάκης.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας -Σαουδικής Αραβίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ευρώπη που μπορεί να επιταχύνει το «πρασίνισμα» του ενεργειακού μείγματος της ηπείρου, δίνοντας πρόσβαση σε νέες πηγές καθαρής ενέργειας, δήλωσε ο Μάνος Μανουσάκης. Από την πλευρά του ο Waleed Al-Saadi έκανε λόγο για ένα έργο κομβικής σημασίας που επισφραγίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών στο ενεργειακό πεδίο, το οποίο θα διασυνδέσει για πρώτη φορά τη Σαουδική Αραβία με την ευρωπαϊκή ήπειρο, αποτελώντας την αρχή για την ενίσχυση της διασύνδεσης με την Ευρώπη προς την ενεργειακή μετάβαση και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More