Sunday, October 27, 2024
Home » Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποφυγής αδιεξόδου στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποφυγής αδιεξόδου στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

0 comments

Συνάντηση με τις συντεχνίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την εργατική ειρήνη στον κλάδο.

Οι συντεχνίες ξενοδοχοϋπαλλήλων έθεσαν χθες τον κλάδο σε κατάσταση απεργίας. Εξέλιξη που σημαίνει πως αυτό που μένει πλέον είναι το πότε θα εφαρμοστούν απεργιακά μέτρα στον κλάδο, με αφορμή το αδιέξοδο που προέκυψε για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μετά και την απόρριψη από το συνδικαλιστικό κίνημα της μεσολαβητικής πρότασης που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Ο Γιάννη Παναγιώτου είχε σήμερα συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ σχετικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου και να προλάβει την απεργία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, με δήλωση του ο Υπουργός Εργασίας τόνισε πως: « Η μεσολαβητική διαδικασία για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποφυγή του αδιεξόδου και την κατάληξη σε συμφωνία. Προς την κατεύθυνση αυτή συναντήθηκα σήμερα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ, ενώ παράλληλα βρίσκομαι σε επικοινωνία με τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ».

«Η κοινή προσπάθεια για την διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα κλιμακωθεί εντός των επόμενων ημερών. Παρά τις όποιες δυσκολίες, αναμένω ότι μέσα από την υπευθυνότητα των δύο πλευρών μπορούν να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος».

Κλείνοντας ο υπουργός τόνισε πως «η ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας θα είναι αμοιβαία επωφελής και με την εποικοδομητική συμβολή των κοινωνικών εταίρων του κλάδου μπορεί να καταστεί εφικτή, έτσι ώστε η όποια αρνητική εξέλιξη να αποφευχθεί».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More