Monday, September 9, 2024
Home » Συμφόρηση στα κινεζικά λιμάνια

Συμφόρηση στα κινεζικά λιμάνια

0 comments

Η συμφόρηση στα κινεζικά λιμάνια καλά κρατεί καθώς ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που παραμένουν σε κινεζικά λιμάνια συνέχισε να αυξάνεται και έχει πλέον φθάσει σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Signal. Ο αριθμός των πλοίων capesize αυξήθηκε σε 143, το υψηλότερο επίπεδο ολόκληρου του έτους και 13 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης ο αριθμός των πλοίων Panamax αυξήθηκε σε 240 και είναι 20 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξημένος, πάνω από 300 είναι και ο αριθμός των πλοίων Supramax, με αύξηση 80 πλοίων σε συγκριση με τις αρχές Δεκμεβρίου. Τέλος ο αριθμός των handysize πλοίων διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (άνω των 200) την προηγούμενη εβδομάδα, 24 περισσότερα από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες.

Ρυμουλκά: ανάγκη ένας νέος κανονισμός

Σημαντικές είναι οι υπεραξίες που αναμένονται για τα λιμάνια όλης της χώρας, με την καθολική εφαρμογή του νέου κανονισμού ασφαλούς ρυμούλκησης των πλοίων όπως προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 83/2022. Ηδη, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, που έχει προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού κανονισμού, αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα, «κλειδώνοντας» υψηλά στάνταρντ ασφαλείας. Οπως, χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων Παύλος Ξηραδάκης με αφορμή τον νέο κανονισμό και «σύμφωνα με μελέτη μέλους της ένωσής μας, μια εταιρεία η οποία διαθέτει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποίησε, από 1/1 μέχρι και 9/12/2023, 664 ρυμουλκά, ενώ αν ίσχυε ο νέος κανονισμός της ΟΛΘ ΑΕ θα χρησιμοποιούσε 562, δηλαδή 102 λιγότερα ρυμουλκά. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ασφάλεια και οικονομίες κλίμακας».

Ομιλος Grimaldi: παραλαβή πλοίου

Ενα ακόμη πλοίο πολλαπλών χρήσεων ro-ro που ανήκει στην κλάση «G5»παραδόθηκε στον όμιλο Grimaldi από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd στο Ulsan της Νοτίου Κορέας. Το όνομα του πλοίου είναι Great Tema και θα βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που προσφέρει η ναπολιτάνικη εταιρεία μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Με μήκος 250 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων το 45.684 τόνων, το Great Tema είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρει 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU (ισοδύναμες μονάδες αυτοκινήτων) και 2.000 TEU (ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδών). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κλάσης G4, τα νέα πλοία G5 έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητά τους σε εμπορευματοκιβώτια είναι διπλάσια.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More