Friday, September 20, 2024
Home » Συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για δάνειο 150 εκ. ΤΛ σε εμπόρους

Συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για δάνειο 150 εκ. ΤΛ σε εμπόρους

0 comments

Συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για δάνειο 150 εκ. ΤΛ σε εμπόρους

Τρεις συμφωνίες υπογράφηκαν μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ στα κατεχόμενα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι οι συμφωνίες είναι: 1) Το Μνημόνιο Συμφωνίας Κοινής Επιτροπής, 2) το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και 3) το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Επιθεώρηση των Προϊόντων που εισάγονται στην “δβκ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lidl Κύπρου στο πλευρό των πράσινων επιχειρηματιών του μέλλοντος

Η Audi πήρε μια ιστορική νίκη στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Δίνουν μάχη για τη ζωή τους τα τρία παιδιά που…

Μία εξ αυτών προβλέπει χορήγηση δανείου 150 εκατομμυρίων ΤΛ σε Τουρκοκύπριους εμπόρους. Το ανώτατο όριο του δανείου ανά εταιρεία θα είναι 650 χιλιάδες ΤΛ, με 5μηνη διάρκεια και 25 τοις εκατό κόστος – πληρωμή ανά 6μηνο.

Σημειώνεται ότι ο όγκος του εμπορίου με την Τουρκία έχει φθάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η Αβρούπα έγραψε χθες ότι αγκινάρες που εξάχθηκαν από τα κατεχόμενα στην Τουρκία επιστράφηκαν από τη Μερσίνη πίσω, διότι υπήρχαν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων πέραν των επιτρεπτών ορίων. Σημειώνει δε ότι αντί να καταστραφούν μαζικά, αυτές θα μετατραπούν σε ζωοτροφές, χωρίς να σκέφτεται κανείς πως θα επηρεαστούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι εξαιτίας της καραντίνας που έχει επιβάλει η Τουρκία για ασθένεια των εσπεριδοειδών, η οποία ανιχνεύθηκε στα κατεχόμενα, ούτε εσπεριδοειδή μπορούν να εξάγουν στην Τουρκία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί στο κατεχόμενο χωριό Ελιά να διοργανώσουν διαμαρτυρία, καθώς κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι εσπεριδοειδών που βρίσκονται στα δέντρα.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More