Tuesday, September 17, 2024
Home » Συμφωνία πρόκληση: Αποζημίωση €3,5 εκατ. στην εταιρεία στο λιμάνι Λεμεσού επειδή δούλεψε πολύ το λιμάνι Λάρνακας

Συμφωνία πρόκληση: Αποζημίωση €3,5 εκατ. στην εταιρεία στο λιμάνι Λεμεσού επειδή δούλεψε πολύ το λιμάνι Λάρνακας

0 comments

Ποσό €3.354.449 καταβλήθηκε κατά το 2023 στην εταιρεία DP WORLD LIMASSOL LIMITED η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού ως αποζημίωση! Το πιο πάνω ποσό είναι καταχωρημένο σε κείμενο του υπουργείου Οικονομικών.

Η εταιρεία διεκδίκησε το ποσό αυτό ύστερα από διαφωνίες που ανέκυψαν με το υπουργείο Μεταφορών. Με βάση συζητήσεις που έγιναν στην Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων Κύπρου τον Φεβρουάριο του 2024 και άλλων στοιχείων που έχει συλλέξει το philenews, η εταιρεία κέρδισε σε διαιτησία την υπόθεση (μαζί και τις αποζημιώσεις) επειδή το φορτίο που διακινήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε καθοριστεί (μέσω της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού της Λεμεσού) ως μέγιστο.

Το ερώτημα που προκύπτει και το οποίο είχε εγερθεί και στο παρελθόν, ήταν και είναι, «πως παρεισέφρησε τέτοιος όρος, ώστε η διακίνηση στο λιμάνι τις Λάρνακας, να προκαλεί διεκδικήσεις και, εν τέλει, αποζημιώσεις στην εταιρεία που διαχειρίζεται τολιμάνι της Λεμεσού.

Σημειώνεται, ότι ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου ύστερα από χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε με την Αρχή Λιμένων στη Λάρνακα, ήγειρε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού, αναφέροντας και τα ακόλουθα:

«Θέλω να θίξω για ακόμα μία φορά ένα ζήτημα που του ΑΚΕΛ κάθε χρόνο θέτει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχει να κάνει με ένα στοιχείο της κακής συμφωνίας που είχε γίνει τότε για την ιδιωτικοποίηση των εργασιών του λιμανιού Λεμεσού, που αφορά και το λιμάνι της Λάρνακας. Σε αυτή την κακή συμφωνία που αποτελεί σκάνδαλο, υπήρχε και σημείο, πρόνοια που έλεγε ότι εάν το λιμάνι της Λάρνακας, από ένα ύψος και μετά έχει περισσότερη δραστηριότητα θα πρέπει να πληρώνεται αποζημίωση στην ανάδοχή εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι της Λεμεσού».

Αντιλαμβάνεστε, είπε ο κ. Στεφάνου, ότι αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και πρόσθεσε: «Είναι και εις βάρος του λιμανιού της Λάρνακας και θα το βρούμε μπροστά μας τώρα που συζητούμε για το πώς θα γίνει η διαχείριση του λιμανιού της λάρνακας με τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν. Μας είχε λεχθεί ότι έκανε προσπάθειες η κυβέρνηση να τερματίσει αυτή την πρόνοια -και αυτό το έχουμε ακούσει έμεινε να το διασταυρώσουμε- ότι στο δικαστήριο φαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει χάσει την υπόθεση. Άρα θα το βρούμε μπροστά μας αυτό το θέμα του πλαφόν για το λιμάνι της Λάρνακας, που επαναλαμβάνω προκύπτει από μία κακή συμφωνία που αποτελεί σκάνδαλο και θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί», συμπλήρωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More