Home » Συμβιβασμός Visa – Mastercard για μείωση προμηθειών

Συμβιβασμός Visa – Mastercard για μείωση προμηθειών

0 comment

Η Visa και η Mastercard προχώρησαν σε διακανονισμό, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 30 δισ. δολάρια, για τον περιορισμό των χρεώσεων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους εμπόρους. Ο αντιμονοπωλιακός διακανονισμός που ανακοινώθηκε την Τρίτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία των ΗΠΑ και εάν λάβει την έγκριση του δικαστηρίου, θα επιλύσει τις περισσότερες αξιώσεις σε δικαστικές διαφορές σε εθνικό επίπεδο που ξεκίνησαν το 2005. Ορισμένοι επικριτές αυτής της εξέλιξης πιστεύουν ότι μπορεί να μη φτάσει αρκετά μακριά, εκτιμώντας ότι η εξοικονόμηση θα είναι προσωρινή και οι χρεώσεις θα παραμείνουν υψηλές. Οι έμποροι έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό τη Visa και τη Mastercard ότι χρεώνουν διογκωμένες προμήθειες swipe ή διατραπεζικές προμήθειες όταν οι αγοραστές χρησιμοποιούσαν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και ότι τους απαγορεύουν να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα άλλης εταιρείας. Οι προμήθειες χρήσης των καρτών περιλαμβάνουν συνήθως μικρές σταθερές χρεώσεις συν ένα ποσοστό των συνολικών ποσών πώλησης και κατά μέσο όρο περίπου 1,5% έως 3,5% ανά συναλλαγή.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Visa και η Mastercard θα μειώσουν τα ποσοστά προμήθειας κατά τουλάχιστον τέσσερις μονάδες βάσης – 0,04 ποσοστιαίες μονάδες – για τρία χρόνια και θα εξασφαλίσουν ένα μέσο επιτόκιο που είναι επτά μονάδες βάσης κάτω από τον τρέχοντα μέσο όρο για πέντε χρόνια.

Και τα δύο δίκτυα καρτών συμφώνησαν επίσης να περιορίσουν τα επιτόκια για πέντε χρόνια και να αφαιρέσουν τις διατάξεις που αποτρέπουν τη χρήση άλλων καρτών από τους καταναλωτές. Οι έμποροι θα έχουν μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια να προσφέρουν εκπτώσεις ή να επιβάλλουν προσαυξήσεις σε κάρτες με υψηλότερες διατραπεζικές προμήθειες.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More