Thursday, August 1, 2024
Home » Συμβιβάστηκε η Apple με την Κομισιόν

Συμβιβάστηκε η Apple με την Κομισιόν

0 comment

ΗApple απέφυγε το σοβαρό ενδεχόμενο που προϋπήρχε για την επιβολή προστίμων από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνώντας στο άνοιγμα της τεχνολογία wallet των κινητών της σε άλλους παρόχους δωρεάν για μια δεκαετία.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο συμβιβασμός δίνει τέλος στην ευρωπαϊκή έρευνα για το σύστημα πληρωμών του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα που ήταν ανοικτή εδώ και τέσσερα χρόνια, με την Κομισιόν να έχει προειδοποιήσει την Apple ότι ο περιορισμός της πρόσβασης στην εν λόγω τεχνολογία συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

“Η Apple δεσμεύτηκε να επιτρέψει στους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία “tap and go” των iPhone”, δήλωσε η επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Όπως εξήγησε η ίδια, η απόφαση θα εμποδίσει την Apple “να αποκλείει άλλα wallets από το περιβάλλον του iPhone”.

Βάσει του συμβιβασμού οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν άλλα ψηφιακά πορτοφόλια για να κάνουν τις πληρωμές τους για αγαθά και υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή θα παραμείνει δεσμευτική για 10 χρόνια για την Apple, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο έως και 10% των ετήσιων εσόδων της παγκοσμίως εάν την παραβιάσει.

Το wallet της Apple επιτρέπει στους καταναλωτές να αποθηκεύουν ψηφιακές τραπεζικές κάρτες σε iPhone, όπως και κρατήσεις εισιτηρίων. Με τη συμφωνία η Apple θα επιτρέπει σε προγραμματιστές εκτός της εταιρείας να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών της προκειμένου να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν εναλλακτικά wallets για κινητά, δήλωσε η Επιτροπή σήμερα Πέμπτη.

Σχολιάζοντας τον συμβιβασμό,η Appleείπε ότι ανοίγει την πρόσβαση στο τσιπ πληρωμών της στην Ευρώπη, επιτρέποντας επίσης ανέπαφες λειτουργίες για κλειδιά αυτοκινήτου και σπιτιού, εταιρικές κάρτες και εισιτήρια εκδηλώσεων.

Capital.gr

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More