Friday, September 20, 2024
Home » Στο ψάξιμο για φοιτητική στέγη

Στο ψάξιμο για φοιτητική στέγη

0 comments

Αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ακόμη και από βδομάδας, οι φοιτητές ή και οι γονείς τους αναμένεται να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για να εξεύρουν την κατοικία που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια της φοιτητικής τους ζωής.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, οι πιο προνοητικοί έχουν κάνει την έρευνα τους και είναι έτοιμοι να «κλείσουν» το διαμέρισμα που έκριναν ότι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες τους.

Οι φοιτητές έχουν την επιλογή της φοιτητικής εστίας, στις περιπτώσεις που αυτή υπάρχει, ή ενός διαμερίσματος που θα εντοπίσουν οι ίδιοι στην αγορά. Όπως είναι φυσιολογικό, η μεγαλύτερη ζήτηση εντοπίζεται στις περιοχές πλησίον των πανεπιστημίων, κρατικών και ιδιωτικών.

Η Λευκωσία έχει τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά σε πανεπιστήμια και επομένως σε πληθυσμό φοιτητών και ακολουθούν Λεμεσός, Πάφος και Λάρνακα.

Ειδικότερα, οι βασικότερες περιοχές στις οποίεςοι φοιτητές αναζητούν διαμέρισμα είναι η Έγκωμη, όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η περιοχή που συνορεύει μεταξύ Έγκωμης και Στροβόλου, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, η Παλλουριώτισσα με το Πανεπιστήμιο Frederick και η Αγλαντζιά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όσον αφορά στη Λεμεσό, η κύρια περιοχή στην οποία οι φοιτητές αναζητούν διαμέρισμα είναι εκεί που βρίσκεται το ΤΕΠΑΚ, ενώ όσον αφορά στην Πάφο, πλησίον του Νεάπολις, αλλά και του νέου American University of Beirut. Υπάρχουν βέβαια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις πόλεις, ως επί το πλείστον ιδιωτικά, τα οποία προσελκύουν φοιτητές και επομένως υπάρχει και εκεί η ζήτηση για διαμερίσματα, σε μικρότερη ωστόσο κλίμακα.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του συνδέσμου εκτιμητών Πόλυ Κουρουσίδη να μας σκιαγραφήσει το τοπίο σε σχέση με τις περιοχές που ψάχνουν διαμέρισμα οι φοιτητές και να μας δώσει κάποιες ενδεικτικές τιμές, σε σχέση με τις εν λόγω περιοχές.

Όπως ανέφερε, τα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αυτά δηλαδή με τους περισσότερους φοιτητές, συνήθως διαθέτουν και φοιτητές εστίες, οι οποίες όμως σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το σύνολο των φοιτητών. Επομένως, αναγκαστικά, όσοι δεν εξασφαλίσουν δωμάτιο σε εστία, θα πρέπει να αναζητήσουν διαμέρισμα, είτε με συγκάτοικο, είτε χωρίς.

Όσον αφορά λοιπόν στις περιοχές και τις τιμές στις οποίες μπορεί κάποιος να ενοικιάσει διαμέρισμα, ο κ. Κουρουσίδης ανέφερε:

-Για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στις περιοχές Έγκωμη και Στρόβολος η τιμή ανέρχεται στα 750 ευρώ, στην Αγλαντζιά το ενοίκιο φτάνει στα 650 ευρώ, στη Λάρνακα στα 600 ευρώ, στη Λεμεσό στα 1.100 και στην Πάφο στα 700.

– Για διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, στις περιοχές Έγκωμη και Στρόβολος, η τιμή φτάνει στα 1.100 ευρώ, στην Αγλαντζιά τα 900 ευρώ, στη Λάρνακα τα 800 ευρώ, στη Λεμεσό τα 1.900 ευρώ και στην Πάφο τα 1.000 ευρώ. Όσον αφορά τώρα στις φοιτητικές εστίες, οι τιμές σε Έγκωμη και Στρόβολο κυμαίνονται στα 650-700 ευρώ, ενώ στην Αγλαντζιά στα 575-650 ευρώ.

Ο κ. Κουρουσίδης σημειώνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές, αναλόγως της ποιότητας των διαμερισμάτων και της εγγύτητάς τους στα κτήρια των πανεπιστημίων.

Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές πριν συμφωνήσουν για το διαμέρισμα, είναι να ξεκαθαρίσουν τι περιλαμβάνεται στην τιμή του ενοικίου και τι όχι, πόσα κοστίζουν τα κοινόχρηστα, αν υπάρχουν κακοτεχνίες που θα πρέπει να επισημανθούν πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αν επιτρέπονται τα κατοικίδια και άλλα που ενδεχομένως να είναι σημαντικά για τους ίδιους.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More