Monday, September 16, 2024
Home » Στο τραπέζι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Στο τραπέζι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

0 comments

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο των τελών κυκλοφορίας οχημάτων σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Για τον σκοπό αυτόν συστήνει μια 8μελή ομάδα εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας, τη διατύπωση απόψεων σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, την επεξεργασία και μελέτη των νέων τεχνολογικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών εξελίξεων, καθώς και των όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων διαμόρφωσης του κόστους των τελών. Η ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια κοστολόγησης και θα υποβάλει προτάσεις αναμόρφωσης των τελών κυκλοφορίας. Το οικονομικό επιτελείο θα εξετάσει τις προτάσεις της ομάδας προκειμένου να καταλήξει σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας οι οποίες θα ισχύσουν από το 2025.

Χρυσό μετάλλιο

για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στη βαθμολογία του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που καταρτίζει ο «Economist», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας τη σχετική έρευνα, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη διάκριση «αποτελεί απάντηση σε όσους επιμένουν να καταστροφολογούν και να μηδενίζουν τις προσπάθειες». Ο δείκτης του «Economist» μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες, με βάση 91 μεταβλητές που κατανέμονται σε 11 διαφορετικές κατηγορίες (πολιτικό περιβάλλον, μακροοικονομικό περιβάλλον, επιχειρηματικές ευκαιρίες, πολιτική ως προς την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, εξωτερικό εμπόριο, φόροι, χρηματοδότηση, αγορά εργασίας, υποδομές και τεχνολογική ετοιμότητα). Οπως αναφέρεται στην έκθεση, η Ελλάδα γνώρισε τη σημαντικότερη βελτίωση, εξαιτίας της φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης της χώρας, η οποία έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Συνάντηση με θέμα

τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Με την ευρωπαία επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Elisa Ferreira, συναντήθηκε χθες ο Κωστής Χατζηδάκης. Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση της προόδου των έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και διαπιστώθηκε ότι η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αναμένεται να φτάσει το 100%. Συζητήθηκαν, επίσης, επιμέρους πτυχές της εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς και θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 με το οποίο δίνεται νέα πνοή ανάπτυξης στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από τη μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» προχθές επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση βασικών σιδηροδρομικών επενδύσεων και να υπάρξει βαθιά μεταρρύθμιση του κλάδου.

Νέο ρεκόρ για τη Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια καθώς οι αγορές προσδοκούν πως η περίοδος αυξημένων επιτοκίων φτάνει στο τέλος της. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,7% πλησιάζοντας πολύ κοντά στις 40.000 μονάδες. Ο S&P 500 κινήθηκε κι αυτός ελαφρά ανοδικά 0,3%, ενώ με άνοδο 0,2% έκλεισε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Μοναδική εξαίρεση στην ευφορία ήταν οι μετοχές της Apple που έχασαν 4% μετά την άσκηση δίωξης από τις ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές και την απειλή επιβολής προστίμων από την ΕΕ.

Αλμα 67% για

τις μετοχές της Reddit

Οι μετοχές της Reddit σημείωσαν άλμα έως και 67% πάνω από την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε 748 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι το παράθυρο για εισαγωγές στις ΗΠΑ ανοίγει ξανά. Η εταιρεία είχε διαθέσει στην αρχική αυτή δημόσια προσφορά 22 εκατ. μετοχές σε τιμές έως 34 δολάρια η καθεμία. Στην τρέχουσα τιμή, το Reddit έχει αγοραία αξία 8,2 δισ. δολαρίων με βάση τις μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More