Friday, September 20, 2024
Home » Στη δημοσιότητα οι ρυθμίσεις δανείων

Στη δημοσιότητα οι ρυθμίσεις δανείων

0 comments

Οι συμφωνημένες ρυθμίσεις για εκκρεμείς οφειλές θα δημοσιεύονται αναλυτικά και ανά εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ή τράπεζα, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά και την αύξηση των ρυθμίσεων. Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους καταβάλλει προσπάθειες για τη δημοσίευση των στοιχείων των ρυθμίσεων ανά εταιρεία διαχείρισης/τράπεζα για τον μήνα Μάρτιο εντός του Μαΐου, όμως καθώς τα περιθώρια είναι στενά, ενδέχεται η «πρεμιέρα» να γίνει με τα στοιχεία του Απριλίου που θα δημοσιευθούν τον Ιούνιο, μαζί με τα μηνιαία στοιχεία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο λήγουν, άλλωστε, και οι άδειες αρκετών servicers, με τις εξελίξεις να οδηγούν σωρευτικά σε ένα ξεκαθάρισμα της αγοράς.

Οι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους

Παρά την ακρίβεια που επιμένει, νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν να είναι συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι η εισπραξιμότητα των βασικότερων φόρων (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ) έφθασε στο 82,31% το πρώτο δίμηνο του έτους. Πιο συνεπείς στις πληρωμές τους εμφανίζονται οι επιχειρήσεις καθώς πληρώνουν χωρίς καθυστέρηση 9 στα 10 ευρώ του φόρου εισοδήματος που οφείλουν στην Εφορία και ακολουθεί η εξόφληση του ΦΠΑ με το ποσοστό εισπραξιμότητας να φτάνει το 80%. Τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουν εμπρόθεσμα το 76% του φόρου εισοδήματος, ενώ υψηλές πτήσεις 82,38% καταγράφει η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ.

Το πρώτο «πράσινο»

data center

«Πράσινο» και με τη βούλα της Κομισιόν είναι το data center της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δημόσια ελληνική Αρχή είναι το πρώτο green data center στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην ΕΕ που έχουν ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Κέντρων Δεδομένων (European Union Code of Conduct – EU DC CoC). Η ΓΓΠΣ διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα σε υπολογιστική ισχύ κέντρα δεδομένων Δημόσιας Διοίκησης (G-Cloud) στην Ευρώπη. Η σχετική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Με τη συμμόρφωσή της στις οδηγίες που ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας, στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στην ενίσχυση της συμβολής της στην παγκόσμια προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, αποτελεί πρότυπο και για τα άλλα data centers που θα χτιστούν στην Ελλάδα, κυρίως ως προς την κατανάλωση ενέργειας και τον επακόλουθο περιβαλλοντικό, οικονομικό και ενεργειακό αντίκτυπο που προκύπτει από αυτή.

Ανάγκες για αλλοδαπούς εργαζομένους

Μεγάλη ανασφάλεια αποτελεί για την αγορά και τις επιχειρήσεις το φαινόμενο της έλλειψης εργατικού δυναμικού, επισημαίνει σε παρέμβαση προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ζητά άμεση παρέμβαση προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση, η οποία θα δώσει κίνητρα σε όσους αναζητούν εργασία να στελεχώσουν τους καίριους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού. Συγκεκριμένα και όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο, το ως άνω φαινόμενο προέκυψε κυρίως μετά το τέλος της πανδημίας, καθώς ένας μεγάλος αριθμός στράφηκε σε άλλη επαγγελματική κατεύθυνση – ιδιαίτερα λόγω της εποχικότητας του κλάδου. Παράλληλα, στον πρωτογενή τομέα υπάρχουν ανάλογα προβλήματα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι σήμερα οι ανάγκες για αλλοδαπούς εργαζομένους ξεπερνούν ίσως και τα 400.000 άτομα.

Δεν διεκδικεί 3η θητεία

Την πρόθεσή τους να μην διεκδικήσουν τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι του Συνδέσμου, ανακοίνωσαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευθύμιος Βιδάλης. Ο Δ.Παπαλεξόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να πιστεύω ότι παραδίδουμε τον ΣΕΒ έχοντας συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, συνεχίζοντας το έργο και τη δέσμευση των προηγούμενων προέδρων για τη διαρκή ανανέωση και εξέλιξή του».

«Στέγαση και Εργασία»

«Περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης για εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», εξήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μέσω της διεύρυνσης των δικαιούχων του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» που αυξάνεται κατά 5 εκατ. ευρώ και οι δήμοι που θα μετέχουν σε αυτό φτάνουν τους 60. Στόχος είναι η κάλυψη περίπου 700 νοικοκυριών από τα 556 που καλύφθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More