Thursday, September 19, 2024
Home » Στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής για το τερματικό στο Βασιλικό – Του ζητούν να ελέγξει τη ΔΕΦΑ

Στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής για το τερματικό στο Βασιλικό – Του ζητούν να ελέγξει τη ΔΕΦΑ

0 comments

Στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου αποφασίστηκε να κληθεί ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για να ενημερώσει τους βουλευτές για το πολυσυζητημένο έργο του τερματικού στο Βασιλικό.

Η απόφαση για να κληθεί στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής λήφθηκε σήμερα, σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου. Επίσης, αποφασίστηκε όπως το θέμα συζητηθεί σε ανοιχτή συνεδρία της Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της επιτροπής θα στείλουν επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή, καλώντας τον να αρχίσει τη διεξαγωγή έρευνας στη ΔΕΦΑ, καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα.

Το έργο του τερματικού διακόπηκε μετά την καταγγελία της σύμβασης από την κοινοπραξία CMC, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Το κόστος για το κράτος από την ανατροπή των σχεδιασμών υπολογίζεται μεταξύ €500 εκατ. με €600 εκατ., κάτι που προβληματίζει έντονα το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More