Monday, September 16, 2024
Home » Στην αντεπίθεση αρκετοί πρόσφυγες για το ΚτίΖΩ

Στην αντεπίθεση αρκετοί πρόσφυγες για το ΚτίΖΩ

0 comments

Πρόσφυγες οι οποίοι επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο σχέδιο κτίΖΩ παραπονούνται πως δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, παρόλον ότι τους είχε λεχθεί πως όταν παραδώσουν τα κλειδιά θα τους δοθεί το ποσόν της αποζημίωσης που είχε αποφασιστεί.

Οιπρόσφυγες αυτοί υποδεικνύουν πως εγκατέλειψαν τα διαμερίσματα τους εδώ και αρκετούς μήνες, και ουδείς τους ενημερώνει αν θα πληρωθούν και πότε. Σημειώνεται, πως 40 από τους 375 δικαιούχους δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο.

Από πλευράς του υπουργείου αναγνωρίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά διευκρινίζει, πως για να τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται πρέπει προηγουμένως να επιστρέψουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίους ορισμένοι δεν κατέχουν, επειδή τα διαμερίσματα δεν μεταβιβάστηκαν ακόμη στο όνομά τους. Παράλληλα, οι δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν διάφορα έγγραφα, περιλαμβανομένων εκκαθαριστικών από τράπεζες ή άλλα έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν πως δεν είναι δεσμευμένα με οποιοδήποτε τρόπο. Όπως μας ελέχθη, τις προσεχείς μέρες θα σταλεί στους δικαιούχους επιστολή στην οποία θα καταγράφονται όλα τα έντυπα που απαιτείται να προσκομίσουν, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση των ακινήτων, οπόταν θα τους δοθούν και τα χρήματα.

Εκπρόσωποι δικαιούχων υποστηρίζουν πως τα πιο πάνω δεν ισχύουν για όλους και ότι απλώς, για κάποιο λόγο, δεν ελήφθη πρόνοια να υπάρχουν διαθέσιμα τα χρήματα για να καταβληθούν.
Στο μεταξύ, γυναίκα η οποία φερόταν να είναι δημόσιος υπάλληλος και να ζητούσε αποζημιώσεις για το κόστος ανακαίνισης του διαμερίσματος της στο συνοικισμό «Στρόβολος 3», αφού διευκρίνισε ότι είναι αορίστου χρόνου και μονογονιός , ξεκαθάρισε πως δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο δεν εκκενώνει το διαμέρισμά της. Αν ζητούσα χρήματα για την ανακαίνιση θα ζητούσα €35.000 και όχι αυτά που διαδίδουν, είπε.

Όσον αφορά τον δικαιούχο ο οποίος φέρεται να ζήτησε €500.000 για να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του, η ίδια ανέφερε πως ό,τι ελέχθη εκ μέρους του πρόσφυγα ήταν εν βρασμώ ψυχής επειδή κατά τη διάρκεια της συζήτησης με λειτουργούς της Πολεοδομίας, έχασε τη ψυχραιμία του. Τους είπε, «εντάξει, για να φύγω θέλω €500.000», χωρίς να το εννοεί. Άνθρωποι είμαστε και κάποτε βγαίνουμε εκτός εαυτού όταν ακούμε πράγματα που δεν ευσταθούν, συμπλήρωσε.

Η εν λόγω δικαιούχος απέστειλε επιστολή στον «Φ», την οποία υπογράφουν άλλοι δύο πρόσφυγες και στην οποία αναφέρεται, πως σε σχέση με τον κυβερνητικό συνοικισμό «Στρόβολος 3» (όπου διαμένει και η ίδια) η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στους δικαιούχους, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών αλλά στις υπηρεσίες του κράτους.

Όπως υποστηρίζεται στην επιστολή, το πρώτο σχέδιο που αφορούσε ανέγερση πολυκατοικίας στην οποία θα τους παραχωρείτο διαμέρισμα και το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2023, τελικά δεν εφαρμόστηκε. Όπως αναφέρεται, το σχέδιο αυτό προνοούσε την ανέγερση έξι πολυκατοικιών σε καθορισμένο χώρο, στον οποίο προηγουμένως λειτουργούσε γήπεδο. Όταν ακυρώθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο, η Πολεοδομία φέρεται να επανήλθε (τον Δεκέμβριο του ιδίου χρόνου) με άλλο σχέδιο το οποίο προνοούσε ανέγερση πέντε πολυκατοικιών στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η εν λόγω δικαιούχος και οι άλλοι δύο υπογράφοντες την επιστολή, η κυβερνητική πλευρά αιφνιδιάζοντάς τους, και χωρίς να δώσει εξηγήσεις, κατέθεσε τρίτη πρόταση σχεδίου τον Μάρτιο του 2024, με βάση το οποίο τα κτήρια θα ανεγερθούν σε διαφορετικά τεμάχια.

Στην επιστολή των τριών δικαιούχων εκφράζεται διαφωνία και για το γεγονός ότι προωθείται η ανέγερση πολυκατοικίας 22 διαμερισμάτων που είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το υφιστάμενο κτήριο που διαμένουν. Αν έλεγαν εξαρχής στους ιδιοκτήτες ότι η νέα πολυκατοικία η οποία θα αντικαθιστούσε τη δική τους, θα περιλάμβανε 22 διαμερίσματα, δεν θα εγκατέλειπαν τα διαμερίσματα τους ούτε και θα υπέγραφαν, ανέφερε στον «Φ» η δικαιούχος, η οποία ισχυρίζεται ότι οι επηρεαζόμενοι πρόσφυγες ξεγελάστηκαν.

Οι τρεις διερωτώνται αν πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους αρμοδίους, όταν σε μόλις μερικούς μήνες τροποποίησαν τα σχέδια τρεις φορές.

Περαιτέρω οι τρεις δικαιούχοι αμφισβητούν και τη μελέτη που αφορά τη στατική επάρκεια της πολυκατοικίας τους και ζητούν να τους δοθεί προκειμένου να εξεταστεί από δικούς τους πολιτικούς μηχανικούς.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More