Friday, September 20, 2024
Home » Στα 174 ευρώ η μέση δαπάνη στις εορτές

Στα 174 ευρώ η μέση δαπάνη στις εορτές

0 comments

Κατά 20% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι η αξία των αγορών που θα πραγματοποιήσουν οι έλληνες καταναλωτές τα φετινά Χριστούγεννα. Η αξία των αγορών της περιόδου των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι φέτος αυξημένη, καθώς οι καταναλωτές εκτιμάται ότι μεσοσταθμικά θα ξοδέψουν 174 ευρώ (κατά κεφαλήν), από 146 ευρώ του 2022.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την 9η μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) – που έγινε με υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών –, και σύμφωνα με την οποία η αύξηση αυτή αποδίδεται τόσο στις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφουν οι τιμές όσο και στη μικρή αύξηση που καταγράφει το μέσο εισόδημα των καταναλωτών.

Περιμένουν το δώρο

Η συντριπτική πλειονότητα των αγορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα (48%) ή την εβδομάδα των Χριστουγέννων (43%), με ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού να περιμένει το δώρο των Χριστουγέννων για να προχωρήσει στις εορταστικές αγορές του.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα μικρό μερίδιο των αγορών που έγιναν το διάστημα της Black Friday αφορούσαν φέτος τις αγορές των Χριστουγέννων, με περίπου1 στους 6 καταναλωτές να έχουν αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των δώρων για ταΧριστούγεννα την περίοδο του Black Friday.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More