Sunday, October 20, 2024
Home » Στα δικαστήρια για τον μοσχαρίσιο κιμά και τον cheap-flation στα τρόφιμα

Στα δικαστήρια για τον μοσχαρίσιο κιμά και τον cheap-flation στα τρόφιμα

0 comments

Σύμφωνα με την Brooke Masters των Financial Times, η McDonald’s υπέβαλε μήνυση την περασμένη εβδομάδα κατά των τεσσάρων μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών συσκευασίας κρέατος, υποστηρίζοντας πως συνεργάζονται ως καρτέλγια να ανεβάσουν την τιμή του μοσχαρίσιου κιμά.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι καταναλωτές διερωτούνται όλο και περισσότερο: Αν ο πληθωρισμός επιτέλους κατεβάζει ταχύτητα, τότε γιατί τα πάντα –από τα αυγά και τα μπέργκερ μέχρι τα δωμάτια ξενοδοχείων- εξακολουθούν να είναι τόσο ακριβά. Ποιος φταίει;

Οι Financial Times γράφουν πως ένας λόγος που οι καταναλωτές νιώθουν τόσο πιεσμένοι οικονομικά είναι αυτό που έχει γίνει γνωστό ως«φθηνοπληθωρισμός» (cheapflation). Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως οι τιμές φθηνών προϊόντων αυξήθηκαν ταχύτερα απ’ ότι οι πιο ακριβές επιλογές της ίδιας κατηγορίας προϊόντων. Οι διαφορές τιμών μεταξύ των επώνυμων brands και των αντίστοιχων προϊόντων τα οποία πωλούνται φθηνότερα περιορίστηκαν σημαντικά στη διάρκεια της πανδημίας και έχουν παραμείνει έτσι.

Αυτή η μορφή του πληθωρισμού τιμωρείεκείνους τους καταναλωτές που έχουν τη μικρότερη δυνατότητα να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Οι αγοραστές που εφαρμόζουν την παραδοσιακή τακτική της εύρεσης φθηνότερων εναλλακτικών για να εξοικονομήσουν χρήματα, δεν εξοικονομούν όσα εξοικονομούσαν παλαιότερα και σε τελική ανάλυση πληρώνουν περισσότερα για τα προϊόντα που αγόραζαν προηγουμένως ως φθηνές εναλλακτικές επιλογές.

Την ίδια ώρα, η McDonald’s Corp ανησυχεί για παράταση των ψηλών τιμών και της μειωμένης κατανάλωσης. «Αρχίζουμε να μιλάμε για το 2025 και το μήνυμά μου προς τις ομάδες μας είναι: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη δύσκολο έτος»», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Corp Chris Kempczinski. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια πραγματικά ισχυρή πρόταση εποχιακών προσφορών σε όλες τις αγορές μας».

Η διάσημη αλυσίδα fast food ανακοίνωσε τον Ιούλιο την πρώτη τριμηνιαία πτώση των πωλήσεών της στα ίδια καταστήματα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, εν μέσω περιορισμένων δαπανών από τους καταναλωτές, μετά από χρόνια υψηλών επιπέδων πληθωρισμού.

Η McDonald’s έθεσε σε εφαρμογή μια περιορισμένης διάρκειας προσφορά γεύματος αξίας 5 δολαρίων τον Ιούνιο και εξετάζει την περαιτέρω αναμόρφωση των εποχιακών προσφορών της, δήλωσε ο Kempczinski. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι αναμένουν ότι οι καταναλωτές θα παραμείνουν οικονομικά πιεσμένοι για αρκετά τρίμηνα.

Ένας τρόπος για να προσφέρονται πιο προσιτά γεύματα είναι με κοτόπουλο, το οποίο είναι φθηνότερο από το μοσχάρι και έχει ανέβει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Ο Kempczinski δήλωσε ότι το βοδινό κρέας είναι περισσότερο από δύο φορές ακριβότερο από το κοτόπουλο ανά κιλό. «Είναι ευκολότερο να προσφέρεις έκπτωση στα προϊόντα κοτόπουλου απ’ ό,τι στα προϊόντα βοδινού κρέατος», δήλωσε ο ίδιος.

Η McDonald’s θα ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του ’24 στις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More