Tuesday, September 17, 2024
Home » ΣΟΔΑΠ: Άρχισε από την Δευτέρα η παραλαβή σταφυλιών – Τί τιμές ισχύουν φέτος

ΣΟΔΑΠ: Άρχισε από την Δευτέρα η παραλαβή σταφυλιών – Τί τιμές ισχύουν φέτος

0 comments

Άρχισε από την Δευτέρα η παραλαβή της φετινής εσοδείας σταφυλιών από τον ΣΟΔΑΠ. Η παραλαβή γίνεται σύμφωνα με τον οργανισμό μέχρι και το Νοέμβριο, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι καθημερινά

Ο ΣΟΔΑΠ παραθέτει σειρά κανονισμών που θα ισχύουν φέτος προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα του προιόντος, μεταξύ των οποίων είναι ότι θα πρέπει τα σταφύλια να παραδίδονται στον οργανισμό την ίδια μέρα της εκκοπής τους και μέσα σε αυτοκίνητα ή δοχεία που πληρούν κανονισμούς υγιεινής τροφίμων. Τα σταφύλια επίσης, αναφέρεται, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, ενώ δεν θα παραλαμβάνονται αυτά που αρδεύτηκαν μέχρι και 20 μέρες πριν την κοπή με σκοπό την αύξηση της παραγωγής.

Ο ΣΟΔΑΠ, τονίζεται, θα παραλαμβάνει ερυθρές ποικιλίες με μπωμέ μόνο μεγαλύτερο του 12,5 και λευκές με μπωμέ μόνο μεγαλύτερο του 12.

Επίσης η έκδοση δελτίου και η παράδοση σταφυλιών θα πρέπει να συνοδεύεται από πρόσφατο πιστοποιητικό καταγραφής των αμπελώνων και υπογραμμένη δήλωση ψεκασμών. Ο Οργανισμός θα παραλαμβάνει αυστηρά και μόνο την ποσότητα που αναγράφεται στο δελτίο παραλαβής.

Ανακοίνωσε επίσης τον πίνακα των τιμών παραλαβής που ισχύουν φέτος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις ερυθρές ποικιλίες για το μαύρο η τιμή σε σεντ ανά κιλό καθορίζεται στα 0.30, για το Carignan Noir στα 0.36, για το Cabernet Sauvignon, το Shiraz και το Merlot στα 0.45 σεντ το κιλό και για το Μαραθεύτικο στα 0.62.

Στις λευκές ποικιλίες σταφυλιών, οι τιμές αφορούν σε 0.33 σεντ ανά κιλό για το Ξυνιστέρι, σε 0.43 για Μαλάγα και σε 0.62 σεντ ανά κιλό για το Chardonnay.

Τέλος, ο ΣΟΔΑΠ αναφέρει ότι η πληρωμή των σταφυλιών θα γίνει είτε σε μια δόση, είτε σε δύο δόσεις, αναλόγως της ρευστότητας του Οργανισμού.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More