Monday, September 9, 2024
Home » Σκληραίνει η κόντρα Αλτμαν – Μασκ για την OpenAI

Σκληραίνει η κόντρα Αλτμαν – Μασκ για την OpenAI

0 comments

Ο Σαμ Αλτμαν της OpenAI προχώρησε σε αντεπίθεση κατά του Ιλον Μασκ για τις κατηγορίες του τελευταίου εναντίον της εταιρείας, δημοσιοποιώντας σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρονται να δείχνουν ότι ο Μασκ υποστήριξε το σχέδιο της OpenAI να δημιουργήσει κερδοσκοπική οντότητα και να συγκεντρώσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, ο οποίος ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας της OpenAI και στη συνέχεια αποχώρησε από αυτή, ισχυρίστηκε στην αγωγή που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ότι η νεοφυής εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) παραβίασε τη συμφωνία να καταστήσει τις ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη «ελεύθερα διαθέσιμες στο κοινό», δημιουργώντας αντίθετα συμμαχία με τη Microsoft, η οποία έχει ρίξει 13 δισ. δολάρια στην εταιρεία ΑΙ.

«Η OpenAI, Inc έχει μετατραπεί σε μια ντε φάκτο θυγατρική εταιρεία κλειστού κώδικα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, της Microsoft», υποστηρίζει η αγωγή του Μασκ.

Ιδρυτικά μέλη της OpenAI, συμπεριλαμβανομένων των Σαμ Αλτμαν, Γκρεγκ Μπρόκμαν και Ιλία Σουτσκέβερ αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι ο Μασκ πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για την άντληση περισσότερων χρημάτων από τους επενδυτές.

Η αρχική μη κερδοσκοπική δομή της OpenAI εμπόδιζε την ικανότητα της εταιρείας να αντλεί κεφάλαια από παραδοσιακούς επενδυτές. Η κόντρα αναδεικνύει τις εντάσεις σχετικά με την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η OpenAI, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων με το λανσάρισμα του εργαλείου ΑΙ ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More