Friday, September 20, 2024
Home » Σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα από την ελληνική ναυτιλία

Σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα από την ελληνική ναυτιλία

0 comments

Η ελληνική ναυτιλία, η μεγαλύτερη στον κόσμο, συμμετέχει σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα κατασκευής νεότευκτων πλοίων σε όλους τους κλάδους, προκειμένου να παρέχει πλοία κατάλληλα για το μέλλον, να είναι ευέλικτη και να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις κάθε κράτους και τις νομοθετικές του συνθήκες.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) Χαράλαμπος Φαφαλιός, μιλώντας την εκδήλωση της Ενωσης, στο Λονδίνο, για το νέο έτος. Στη συνέχεια ο Χ. Φαφαλιός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στη ναυτιλία, δηλαδή τα ναυπηγεία, τους κατασκευαστές μηχανών και τους παραγωγούς καυσίμων, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη πραγματικών «πράσινων» λύσεων, ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικά το ναυτιλιακό μοντέλο της tramp (μη τακτικών γραμμών) ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στη ελληνική ναυτιλιακή πολιτική ο Χ. Φαφαλιός ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αναβαθμίσει το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και να επιτρέψει περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τόνισε επίσης ότι για να δυναμώσει το ελληνικό νηολόγιο θα πρέπει να γίνει λιγότερο γραφειοκρατικό.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να έχει πιο μόνιμη εκπροσώπηση στην ΕΕ και την IMO. Καταλήγοντας, επανέλαβε τη θέση του, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή να παραμείνει μια σημαντική ραχοκοκαλιά του ελληνικού ναυτιλιακού συστήματος με την παγκόσμια εκπροσώπησή του.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More