Friday, October 18, 2024
Home » Σε σημείο κατάρρευσης ο κατασκευαστικός τομέας στα κατεχόμενα

Σε σημείο κατάρρευσης ο κατασκευαστικός τομέας στα κατεχόμενα

0 comments

Οι συλλήψεις που έγιναν σχετικά με τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών ακίνητων περιουσιών και η αδυναμία της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να λειτουργήσει αποτελεσματικά έχουν φέρει τον κατασκευαστικό τομέα σε σημείο κατάρρευσης, σύμφωνα με τον Οσμάν Άμτζα, πρόεδρος της «ένωσης Τουρκοκύπριων υπεργολάβων οικοδομικών έργων».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι πολλοί ξένοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις κατεχόμενες περιοχές, πουλώντας τις περιουσίες που είχαν «αγοράσει», αναφέροντας παράλληλα και στα προβλήματα στους κύριους τομείς της οικονομίας του ψευδοκράτους, στον κατασκευαστικό, τον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Άμτζα επεσήμανε ότι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους» είναι το 11% στο ποσοστό των αγοραστών γης που ανήκει σε Ε/κ, οι Τούρκοι το 20,2%, οι Ρώσοι 12,7%, οι Ιρανοί 11,2 % και οι Ισραηλινοί βρίσκονται στην τελευταία θέση με 6,4%. Αναφορικά με τους Βρετανούς είπε ότι «φαίνεται να υπάρχουν πολλοί Βρετανοί στο νησί, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αγόρασαν το 1,4% της γης».

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More