Friday, September 20, 2024
Home » Σβήνει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

Σβήνει το ιστορικό περιήγησης των χρηστών

0 comments

Η Google σχεδιάζει να καταστρέψει πακέτο δεδομένων που αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησης εκατομμυρίων χρηστών στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο διακανονισμού αγωγής που κατατέθηκε κατηγορώντας την εταιρεία ότι παρακολουθούσε τις ιντερνετικές δραστηριότητας σε άτομα εν αγνοία τους. Η ομαδική αγωγή, που κατατέθηκε το 2020 στις ΗΠΑ, κατηγορούσε την Google ότι παραπλανούσε τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Chrome παρακολουθούσε τη δραστηριότητα οποιουδήποτε χρησιμοποιούσε την ιδιωτική επιλογή περιήγησης «Incognito». Σύμφωνα με την αγωγή οι ρυθμίσεις μάρκετινγκ και απορρήτου της Google δεν ενημέρωναν σωστά τους χρήστες για τα είδη των δεδομένων που συλλέγονται, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών σχετικά με τους ιστότοπους που είδαν. Οι λεπτομέρειες του διακανονισμού, που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, καθορίζουν τις ενέργειες που θα κάνει η εταιρεία για να αλλάξει τις πρακτικές της σχετικά με την ιδιωτική περιήγηση. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Google συμφώνησε να καταστρέψει δισεκατομμύρια στοιχεία δεδομένων, να ενημερώσει τους χρήστες τι συλλέγει στην ιδιωτική περιήγηση και να δώσει στους χρήστες την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα cookie τρίτων σε αυτήν τη ρύθμιση.

Motor Oil: €20.000 για το τρίτο παιδί

Οικονομική ενίσχυση προσφέρει η Motor Oil σε κάθε οικογένεια εργαζομένων της εταιρείας η οποία θα αποκτά περισσότερα από δύο παιδιά. Συγκεκριμένα, θα ενισχύει με το ποσό των 20.000 ευρώ κάθε ένα νέο παιδί, όπως αναφέρει στο LinkedIn. Σύμφωνα με την ανάρτηση, «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα τη διαχρονική στήριξη των εργαζομένων του, το Διυλιστήριο της Motor Oil συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προσεγγίζοντας με σεβασμό και ευαισθησία τις ανάγκες των ανθρώπων του. Η Motor Oil θα προσφέρει στις οικογένειες των εργαζομένων της για κάθε παιδί μετά το 2ο 5.000 ευρώ με τη γέννηση, 5.000 ευρώ μόλις το παιδί συμπληρώσει τα πρώτα έξι έτη ζωής, 5.000 ευρώ αφού γίνει 12 ετών και τέλος 5.000 ευρώ με την ενηλικίωσή του. Συνολικά, κάθε οικογένεια που αποκτά περισσότερα από δύο παιδιά θα ενισχύεται με το ποσό των 20.000 ευρώ για κάθε ένα νέο παιδί».

TUI: Αύξηση του τουρισμού κατά 10%

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα κατά 10% τη φετινή χρονιά προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού του ταξιδιού TUI, Σεμπάστιαν Εμπελ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη και εστίασε στη Ρόδο ως βιώσιμο τουριστικό προορισμό. Οπως είπε ο επικεφαλής της TUI, στοιχεία της εταιρείας δείχνουν πως ο ελληνικός τουρισμός κινείται με θετικό πρόσημο όσον αφορά τις κρατήσεις και τις αφίξεις στην Ελλάδα και έχει σημειώσει αύξηση 30% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

«Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επίσημη προκήρυξη εντός του Απριλίου του προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027», συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Οι δράσεις του προγράμματος είναι τέσσερις και θα ξεκινήσουν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις δράσεις «Ερευνα και Ανάπτυξη από τις Επιχειρήσεις» και «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων». Οι άλλες δύο παρεμβάσεις του προγράμματος, και συγκεκριμένα «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» και «Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις», θα προκηρυχθούν σε δεύτερη φάση.

Επάνοδος τραπεζών

Στο δυναμικό comeback των ελληνικών τραπεζών αναφέρεται η στήλη Lex των «Financial Times», εξαίροντας το γεγονός ότι ο κλάδος ωφελήθηκε σημαντικά από την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας. Οπως αναφέρει, η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση, με τους μισθούς να μειώνονται, την ανταγωνιστικότητα να βελτιώνεται και το ΑΕΠ να αυξάνεται υγιώς. Και ενώ το ευρωπαϊκό «παράθυρο» των IPO ανοίγει με κάποια δυσκολία, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ο συνωστισμός είναι εμφανής.

Επενδύσεις 7 δισ. στα αιολικά πάρκα

Επενδύσεις 7 δισ. ευρώ την επόμενη επταετία θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων με στόχο την πράσινη μετάβαση της χώρας και την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας. Σύμφωνα με την υφυπουργό Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου με τον «πράσινο» στόχο της χώρας μας που είναι η ανάπτυξη offshore αιολικών πάρκων θα επιτευχθεί ο στόχος εγκατεστημένης ισχύος 1,9 GW υπεράκτιων αιολικών ως το 2030, όπως προβλέπει το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της WindEurope, η ΕΕ αναμένεται να αναπτύξει αιολικά πάρκα της τάξεως των 29 GW ετησίως από το 2024 έως το 2030. Πέρυσι κατασκευάστηκαν αιολικά πάρκα ισχύος 16,2 GW σε όλη την ΕΕ.

Πληρωμές από ΕΛΓΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές ύψους συνολικού ύψους 76 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις προς τους αγρότες. Συγκεκριμένα σήμερα καταβάλλονται 60 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις έτους 2023. Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024. Την Τετάρτη 3 Απριλίου καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές αποζημιώσεων τις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πυρκαγιές του καλοκαιριού στις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Εβρου.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More