Monday, September 9, 2024
Home » Ρατσιστική και σεξιστική η εκστρατεία του Τραμπ κατά της Κάμαλας

Ρατσιστική και σεξιστική η εκστρατεία του Τραμπ κατά της Κάμαλας

0 comments

Η προσέγγιση των Ρεπουμπλικανών απέναντι στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είναι απολύτως απαίσια. Σε σύγκριση με την αισιόδοξη, προσανατολισμένη στο μέλλον εκστρατεία της Χάρις, η οποία έχει την υποστήριξη μεγάλων ποπ σταρ της Αμερικής, οΝτόναλντ Τραμπ μοιάζει απαρχαιωμένος.

Ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον προέτρεψε την ομάδα του να επικεντρωθεί στην πολιτική και όχι στην προσωπικότητα, ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του προφανώς θα αγνοήσουν αυτή την καλή πολιτική συμβουλή κατά τις επόμενες 100 ημέρες. Αυτό θα βλάψει την εκστρατεία του – και τη χώρα – αλλά είναι ο μόνος τρόπος που ο Τραμπ και οι οπαδοί του ξέρουν πώς να διοικούν. Ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι πολύ ισχυρές δυνάμεις στην αμερικανική πολιτική και συχνά έχουν λειτουργήσει με μεγάλο αποτέλεσμα. Ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του προφανώς το γνωρίζουν αυτό, για αυτό και ελπίζουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το μήνυμα του κινήματος MAGA (σ.σ. Make America Great Again – Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά).

Το πρόβλημα; Οι ψηφοφόροι τα έχουν ξανακούσει όλα αυτά. Συγκεκριμένα το 2008 (Μπαράκ Ομπάμα) και το 2016 (Χίλαρι Κλίντον).

Οι Ρεπουμπλικάνοι του κινήματος MAGA προφέρουν επίτηδες λάθος το μικρό όνομα της Χάρις. Το ίδιο έκαναν και με το μεσαίο όνομα του Ομπάμα, Χουσεΐν. Ο Τραμπ την αποκαλεί “κακιά γυναίκα”, όπως ακριβώς έκανε και με την Κλίντον. (Οι γυναίκες – οι δυνατές και ισχυρές – είναι πάντα οι κακές). Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του φαίνεται επίσης να έχουν εμμονή με την προηγούμενη ερωτική της ζωή. Και την χαρακτηρίζουν μια ακατάλληλη υποψήφια DEI (σ.σ. Το ακρωνύμιο DEI αναφέρεται σε πρακτικές και πολιτικές που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ατόμων που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και τους παρέχουν τους πόρους που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στον εργασιακό χώρο.) που παίζει το χαρτί της φυλής. (Έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε δημόσια αξιώματα από ό,τι ο Τραμπ και το υποψήφιο ταίρι του γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς μαζί).

Όσον αφορά τον Βανς, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην πατρίδα του, το Μίντλταουν του Οχάιο, ανέφερε ότι η Χάρις δεν καταλαβαίνει πόσο υπέροχη είναι η χώρα της.

“Δεν είναι όλα τέλεια. Ποτέ δεν θα είναι. Αλλά, αν θέλεις να ηγηθείς αυτής της χώρας, θα πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτό”, δήλωσε ο Βανς. “Θα πρέπει να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Και ποτέ δεν ακούω αυτή την ευγνωμοσύνη να βγαίνει όταν ακούω την Κάμαλα Χάρις”. Αυτό, βέβαια, παραπέμπει στο 2008, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι άφηναν να εννοηθεί ότι η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν ήταν περήφανη για τη χώρα της. Και είναι σαφές ότι η τζαμαϊκανή και ινδική καταγωγή της Χάρις τροφοδοτεί μεγάλο μέρος αυτής της ρητορικής. Η βάση του Τραμπ δεν άργησε να ξεκινήσει το κίνημα περί του birtherism (σ.σ. Ισχυρισμοί για γέννηση εκτός χώρας και ότι ως εκ τούτου η Χάρις δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ), μια παλιά αγαπημένη ρητορική των Ρεπουμπλικάνων, εναντίον της αμερικανικής καταγωγής της Χάρις.

Ο Βανς έχει επίσης προφανώς πρόβλημα με τις γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει παιδιά. Ένα απόσπασμα του 2021 με τον Βανς να κατονομάζει άτεκτη κυρία τη Χάρις που δεν θα έπρεπε να διοικεί τη χώρα ήρθε ξανά στην επιφάνεια, προκαλώντας την οργή πολλών, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η Τζένιφερ Άνιστον. (Η Χάρις έχει δύο θετά παιδιά, αλλά προφανώς τα θετά παιδιά δεν μετράνε για τον Βανς).

Και η στρατηγική δεν σταματά στις προβλέψιμες σεξιστικές και ρατσιστικές ρητορικές. Σε υπόμνημα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Γερουσιαστών, οι γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προτρέπονται να αναδείξουν τις “περίεργες” πτυχές της Χάρις. Το γέλιο της, η αγάπη της για τα διαγράμματα Βεν και τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία μπήκαν στη λίστα, μαζί με το ότι θέλει να απαγορεύσει τα πλαστικά καλαμάκια και ότι δήθεν θέλει να απαγορεύσει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Φυσικά, ο Τραμπ θα επιτεθεί και στο ιστορικό της. Η εκστρατεία του θα συνεχίσει να την αποκαλεί “τσάρο των συνόρων” που απέτυχε να κάνει τη δουλειά της. Θα τονίσει την αριστερή της στροφή κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών του 2020 για τους Δημοκρατικούς, το εισαγγελικό της έργο και τις αρνητικές πτυχές του ιστορικού της κυβέρνησης Μπάιντεν. Αλλά ακόμη και τότε, το μήνυμά του θα είναι γεμάτο ψέματα. Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ήδη ότι μισεί τους Εβραίους, κάτι που θα ήταν ένα σοκ για τον Εβραίο σύζυγό της, τον Δεύτερο Κύριο των Ηνωμένων Πολιτειών Νταγκ Έμχοφ.

Εν ολίγοις, ο Τραμπ θα υποστηρίξει τις επόμενες 100 ημέρες ότι η Χάρις, η εν ενεργεία αντιπρόεδρος της χώρας, είναι μια “ριζοσπαστική αριστερή τρελή”, όπως είπε σε μια συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

“Δεν είμαστε έτοιμοι για μια μαρξσιτρια πρόεδρο, και η ψεύτρα Κάμαλα Χάρις είναι μια ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!” έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμη και αν οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να εστιάσουν στο ιστορικό της Χάρις, ο Τραμπ γνωρίζει ότι οι προεδρικές εκλογές αφορούν κυρίως τα συναισθήματα. Έτσι κατέφυγε (και πάλι) στον φόβο και τον θυμό. Αλλά η ρητορική του στην πραγματικότητα βοηθάει το μήνυμα της Χάρις που είναι το εξής: Ο Τραμπ εκπροσωπεί το παρελθόν – τα παράπονα και τη διαίρεση. Η Χάρις αντιπροσωπεύει το μέλλον – την ελπίδα και την ενότητα.

Η Χάρις επέλεξε το τραγούδι “Freedom” (μτφ. Ελευθερία) της Μπιγιόνσε για την εκστρατεία της. Είναι ένα ξεσηκωτικός τραγούδι και στο πρώτο βίντεο της εκστρατείας της η Χάρρις λέει: “Επιλέγουμε την ελευθερία. Την ελευθερία όχι απλώς να τα βγάλουμε πέρα, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. Την ελευθερία να είμαστε ασφαλείς από την ένοπλη βία. Την ελευθερία να παίρνουμε αποφάσεις για το σώμα μας”.

Μια μαύρη και γυναίκα από τη Νότια Ασία θα μπορούσε να είναι η τέλεια υποψήφια για να χαρίσει επιτέλους στη χώρα την ελευθερία από τον Τραμπ, τον πράκτορα του χάους και διακινητή διχαστικών ψεμάτων.

Απόδοση – Επιμέλεια: Στάθης Κετιτζιάν

BloombergOpinion

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More