Monday, September 9, 2024
Home » ΡΑΕΚ: Τι ισχύει με το καλώδιο αναλόγως της απόφασης του Υπουργικού

ΡΑΕΚ: Τι ισχύει με το καλώδιο αναλόγως της απόφασης του Υπουργικού

0 comments

Είτε συμμετέχει είτε όχι η Κυπριακή Δημοκρατία στην επένδυση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου Great Sea Interconnector, οι καταναλωτές στην Κύπρο θα επωμισθούν το 63% του κόστους υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) προς της Βουλή, σε απάντηση ερωτήσεων που υπέβαλαν μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας στο πλαίσιο συζήτησης του θέματος τον περασμένο μήνα.

Σήμερα,η Επιτροπή Ενέργειας θα συνεχίσει τη συζήτηση, τόσο για την ηλεκτρική διασύνδεση όσο και για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό, παρουσία του υπουργού Ενέργειας, της ΡΑΕΚ και άλλων αρμόδιων φορέων.

Η ΡΑΕΚ ενημέρωσε γραπτώς της Βουλή ότι οι αποφάσεις των δύο ρυθμιστικών αρχών, Ελλάδας και Κύπρου, για τον διασυνοριακό επιμερισμό του κόστους της διασύνδεσης, οι οποίες λήφθηκαν στη βάση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές, είναι σε σε ισχύ είτε θα επενδήσει η Δημοκρατία στο έργο, είτε όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More