Friday, September 20, 2024
Home » Πόσα κατέβαλαν οι φορολογούμενοι το 2023 για τις γραμματείς πέντε πρώην αξιωματούχων

Πόσα κατέβαλαν οι φορολογούμενοι το 2023 για τις γραμματείς πέντε πρώην αξιωματούχων

0 comments

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν κατά το έτος 2023 για γραμματείς πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας ή πρώην προέδρων της Βουλής, συνολικά €162.099.

Οι πρώην αξιωματούχοι είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, έλαβαν από €39.089 ως επίδομα γραμματέως.

«Ριγμένος» παρουσιάζεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για επίδομα γραμματέως, αν και με ενέργειες του, τέσσερις γραμματείς του οι οποίες προηγουμένως εργοδοτούνταν στον ΔΗΣΥ, μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε για επίδομα γραμματέα μόλις €20.396.

Αντίθετα οΔημήτρης Συλλούρης, ο οποίος, όπως είναι γνωστόν, παραιτήθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου του Αλ Τζαζίρα για τα χρυσά διαβατήρια έλαβε €24.436.

Υπενθυμίζεται, πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, αρχικά ο Συλλούρης είχε δηλώσει ότι θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να διερευνηθεί η υπόεθση και όταν κατηγορήθηκε από διάφορους ότι το έκανε με σκοπό να μην αρθεί η ασυλία του, ζήτησε από τον γενικό Εισαγγελέα να καταχωρήσει αίτημα για άρση της ασυλίας του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στην πορεία υποχρεώθηκε να υποβάλει την παραίτηση του.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο όπου συνεδρίαζε η Βουλή. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More