Monday, September 9, 2024
Home » Πυρκαγιά σε πλοίο με φορτίο μπαταρίες λιθίου

Πυρκαγιά σε πλοίο με φορτίο μπαταρίες λιθίου

0 comments

Μία ακόμη περίπτωση πυρκαγιάς σε πλοίο, που συνδέεται με μπαταρίες λιθίου, κατεγράφη πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα το πλοίο «Genius Star XI» (έτους ναυπήγησης 2012), που τώρα είναι ασφαλές και αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Αλάσκας, ανέφερε φωτιά σε χώρο φόρτωσης, για την οποία η αμερικανική ακτοφυλακή ειδοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου. Το πλήρωμα κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από ομάδα διάσωσης των Resolve Maritime και T&T Salvage. Το αμπάρι έχει σφραγιστεί, το 19μελές πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν έχει αναφερθεί ρύπανση.

Η ομάδα διάσωσης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν δομικές ζημιές στο πλοίο. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του αμπαριού περιγράφεται ως «μη εύφλεκτη» και το πλοίο παραμένει λειτουργικό, όπως ανακοινώθηκε.

Το πρώτο κινεζικό κρουαζιερόπλοιο

Το «Adora Magic City» είναι το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής, που αναχώρησε για το παρθενικό του ταξίδι από τη Σαγκάη την προηγούμενη Δευτέρα. Η ολοκλήρωση κατασκευής του κρουαζιερόπλοιου χωρητικότητας 136.200 κ.ο.χ. από τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) χαιρετίσθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Το «Adora Magic City» είναι ένα από τα δύο πλοία που παρήγγειλε το 2017 ηCSSC Carnival Cruise, μια κοινοπραξία μεταξύ της China State Shipbuilding Corp. και του γίγαντα της κρουαζιέρας Carnival Corp. με έδρα το Μαϊάμι.

Το «Adora Magic City» και ένα αδελφό πλοίο που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, κοστολογήθηκαν συνολικά σε 1,54 δισ. δολάρια όταν παραγγέλθηκαν. Οι εργασίες για το πρωτότυπο ξεκίνησαν το 2018, με τεχνική βοήθεια που παρείχαν στην SWS τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, κατασκευαστές πλοίων της Carnival Corp.

Ερχονται «έξυπνες» εφαρμογές στα λιμάνια

Tην καθοριστική συμβολή της Ελληνικής Ενωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών, Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων στην ανάπτυξη του προγράμματος MOSES ανέλυσε ο πρόεδρος της Ενωσης Παύλος Ξηραδάκης στο συνέδριο «Paving the way towards the future of Short Sea Shipping». «Η συνεχής ψηφιοποίηση της παραγωγής, η ανάπτυξη των αυτοματισμών, η τεχνητή νοημοσύνη και η προηγμένη ρομποτική έρχονται ταχύτατα με δύναμη ανατρεπτική και αλλάζουν τα πάντα. Η Ενωσή μας έχει επιλέξει την προσαρμογή αλλά και τη συνδιαμόρφωση της νέας πραγματικότητας, επομένως στηρίξαμε και στηρίζουμε το πρόγραμμα MOSES», ανέφερε ο Παύλος Ξηραδάκης.

Το MOSES στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων (SSS) στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού εμπορευματοκιβωτίων, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες που βασίζονται στον αυτοματισμό και τις «έξυπνες» πλατφόρμες.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More