Friday, September 20, 2024
Home » Πτώση στις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών

Πτώση στις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών

0 comments

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2020 σημείωσαν οι μηνιαίες εξαγωγές ελβετικών ρολογιών τον Μάρτιο εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης για τέτοια προϊόντα σε αγορές όπως η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 16% σε αξία τον Μάρτιο, στα 2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα έναντι του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ομοσπονδία. Οι αποστολές ρολογιών πολυτελείας στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα ελβετικά ρολόγια, υποχώρησαν κατά 42%, πέφτοντας κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί το Μάρτιο του 2020, πριν από την πανδημία. Οι αποστολές στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά 44%.

Προσδοκίες

για μείωση επιτοκίων

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο εκτιμά η Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι το κλίμα της αγοράς δείχνει πως μια τέτοια προοπτική μειώνεται. Η εκτίμηση της τράπεζας της Wall Street είναι πλέον σε ευθεία αντίθεση με τη γενικότερη εκτίμηση πως μια αρχική μείωση επιτοκίων από τη μεριά της BoE θα πρέπει να αναμένεται από τον Σεπτέμβριο. Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από πλευράς της BoE έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο επίμονος πληθωρισμός έχει θέσει υπό αμφισβήτηση αλλαγές στη νομισματική πολιτική.

Νορβηγία: Κέρδη

για το κρατικό fund

Κέρδη 1,21 τρισεκατομμυρίου κορονών (110 δισ. δολ.), που τροφοδοτήθηκαν από τις ισχυρές αποδόσεις των επενδύσεών του σε μετοχές του τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, αυτό της Νορβηγίας. Το Government Pension Fund Global ανακοίνωσε ότι η αξία του στα τέλη Μαρτίου ανερχόταν σε 17,7 τρισεκατομμύρια κορόνες. Το ταμείο θεωρεί καλή για επενδύσεις μετοχών και σταθερού εισοδήματος τη σχετική απόδοση κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αλλά σημείωσε ότι αυτό αντισταθμίστηκε από τα αδύναμα αποτελέσματα από τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 για να επενδύσει τα πλεονάζοντα έσοδα του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας. Μέχρι σήμερα, το ταμείο έχει τοποθετήσει κεφάλαια σε περισσότερες από 8.800 εταιρείες σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More