Monday, September 9, 2024
Home » Πρόστιμο 73 εκατ. δολ. στην HSBC

Πρόστιμο 73 εκατ. δολ. στην HSBC

0 comments

Πρόστιμο 57,4 εκατ. στερλινών (73 εκατομμύρια δολάρια) επέβαλε η Τράπεζα της Αγγλίας στην HSBC κατηγορώντας την για «σοβαρές αστοχίες», όπως τις χαρακτήρισε, στην προστασία ορισμένων καταθέσεων πελατών. Σε ανακοίνωσή της η αρμόδια ρυθμιστική αρχή (PRA) της Τράπεζας της Αγγλίας ανέφερε ότι η HSBC απέτυχε να προσδιορίσει με ακρίβεια τις καταθέσεις που ήταν επιλέξιμες για το λεγόμενο Βρετανικό Σχέδιο Εγγύησης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSCS) – το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών για ποσά έως και 85.000 στερλίνες.

Αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία ανέβαλε σχέδιο για αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας πετρελαίου. Πρόκειται για σημαντική ανατροπή από την προηγούμενη πολιτική της χώρας. Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, υπεύθυνη για το 10% της παγκόσμιας προσφοράς, δήλωσε ότι της ζητήθηκε από το υπουργείο Ενέργειας να εγκαταλείψει σχέδιο για την αύξηση της μέγιστης βιώσιμης παραγωγικής ικανότητας της χώρας από 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 13 εκατομμύρια βαρέλια έως το 2027. Οι δαπάνες για την παραγωγή πετρελαίου γενικά μειώνονται λόγω ανησυχιών για τους κλιματικούς στόχους και τη μελλοντική ζήτηση.

Ανάπτυξη τεχνολογίας οπτικών ημιαγωγών

Το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με περίπου 45 δισεκατομμύρια γιεν (307 εκατομμύρια δολάρια) την ανάπτυξη τεχνολογίας για χρήση σε μικροτσίπ με δυνατότητα αναγνώρισης οπτικών σημάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή είναι η NTT, η NEC, η Furukawa Electric, η Shinko Electric και η Kioxia σε συνεργασία με την Intel και την SK Hynix.

Ενισχυµένες οι πωλήσεις πολυτελών ειδών

Ανακάμπτουν οι πωλήσεις πολυτελών ειδών στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν επιστροφή στα επίπεδα του 2021. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ο κολοσσός πολυτελείας LVMH έκανε λόγο για αύξηση άνω του 30% σε πωλήσεις για προϊόντα μόδας και δερμάτινα είδη για τον Δεκέμβριο μέσα στην Κίνα. Παρά την επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό οι περισσότεροι από τους καταναλωτές της Κίνας αγοράζουν προϊόντα πολυτελείας εντός της χώρας τους και όχι στο εξωτερικό.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More