Sunday, September 8, 2024
Home » Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Dixons για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Dixons για παραπλανητικές εκπτώσεις

0 comments

Πρόστιμο συνολικούύψους 2 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις επέβαλε στην εταιρεία Dixons South – East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Κωτσόβολος) τουπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν με μείωση τιμής δεν περιλάμβαναν την τιμή πώλησης πριν και μετά τη μείωση. Οπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, «το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Κωτσόβολος έχει εξαγοραστεί πρόσφατα από τη ΔΕΗ και η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στις αρχές του 2024, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόστιμο θα βαρύνει την Dixons.

Τι λέει η εταιρεία

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόστιμο εξέδωσε η Dixons. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στις 5 Δεκεμβρίου 2023 της επιδόθηκε εντολή ελέγχου από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς γιαέλεγχο σε πιθανή παραβίαση σε 74 κωδικούς προϊόντων. Τα 52 εξ αυτών αφορούσαν την καμπάνια στη διάρκεια της περιόδου Black Friday 2023 και 22 κωδικούς σε καμπάνια το 2021. Στην εταιρεία δόθηκε προθεσμία απάντησης πέντε εργάσιμων ημερών, ενώ απορρίφθηκε σχετικό αίτημα παράτασης. Η εταιρεία ελέγχθηκε και για την εμπορική της απόφαση κατά την περίοδο του Black Friday 2023 να δημοσιεύσει σε διάγραμμα τις χαμηλότερες τιμές όλων των προϊόντων σε προσφορά για κάθε μήνα του 2023 και παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξέταση από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ώστε να αποφανθεί αν το συγκεκριμένο διάγραμμα δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή. «Με στόχο να προστατεύσουμε τη φήμη της εταιρείας μας, των 3.000 ανθρώπων της, καθώς και των χιλιάδων συνεργατών μας, θα προβούμε σε όλα τα μέσα προστασίας που μας δίνει η ελληνική νομοθεσία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 105.772,66 ευρώ σε επιχειρήσεις πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων, και συγκεκριμένα στην κινεζική YEALINK NETWORK TECHNOLOGY Co. Ltd, κατασκευάστρια του σχετικού υλικού, και στην Allwan Επικοινωνίες Δεδομένων ΕΠΕ, διανομέα στην ελληνική επικράτεια.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More