Monday, September 16, 2024
Home » Πρόστιμα για παράνομη απασχόληση: Στον εργοδότη όσα και στους εργάτες;  

Πρόστιμα για παράνομη απασχόληση: Στον εργοδότη όσα και στους εργάτες;  

0 comments

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι ειδήσεις για συλλήψεις ατόμων για παράνομη απασχόληση, αναδεικνύοντας έτσι διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό, η έλλειψη εργατικού δυναμικού κι άλλα.

Την ίδια ώρα όμως, αναδεικνύεται και η ανάγκη για αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον οι ειδήσεις που μεταδίδονται είναι ορθές. Για παράδειγμα, τις προάλλες έγινε γνωστή η σύλληψη δύο εργαζομένων για παράνομη απασχόληση και του εργοδότη τους για παράνομη εργοδότηση.

Την επομένη της σύλληψής τους παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, παραδέχθηκαν ενοχή και τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Όμως, το πρόστιμο όχι μόνο δεν ήταν αποτρεπτικό αλλά σχεδόν ισόποσο και για τα δύο μέρη. Αφού, 300 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν οι εργάτες για παράνομη απασχόληση και 400 ευρώ ο εργοδότης που τους εργοδοτούσε παράνομα, με δική του παραδοχή, σύμφωνα πάντα με την είδηση.

Εν ολίγοις, αφού θα δει η Βουλή τον Σεπτέμβριο τα νομοσχέδια για την αδήλωτη εργασία, ας δει και τι γίνεται με την παράνομη εργασία και τις ποινές που προβλέπονται. Α.Α.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More