Monday, September 9, 2024
Home » Πρωταθλήτρια στον ρυθμό μείωσης κόκκινων δανείων

Πρωταθλήτρια στον ρυθμό μείωσης κόκκινων δανείων

0 comments

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar, σε ανάλυσή του για τα μη εξυπηρετούμενα και αυξημένου ρίσκου δάνεια στην Ευρώπη, σημειώνει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αναλογικά τα περισσότερα μη εξυπηρετούμενα (γνωστά και ως κόκκινα) δάνεια, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,6% των συνολικών δανείων στα οποία είναι εκτεθειμένες οι ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, η χώρα μας είναι και πρωταθλήτρια στον ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων, καθώς αυτά αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 6,2% των συνολικών δανείων το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το συνολικό ποσό των κόκκινων δανείων έχει καταγράψει συνολική μείωση κατά 24,7% μέσα σε μόλις ένα έτος.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια που βρίσκονται στο στάδιο 2, δηλαδή εμφανίζουν ρίσκο, αλλά παραμένουν εξυπηρετούμενα, αντιστοιχούν στο 10,3% των δανείων των ελληνικών τραπεζών. Και αυτά, ωστόσο, έχουν μειωθεί σημαντικά από το 2022, όταν αποτελούσαν το 12,2% των δανείων. Το συνολικό τους ύψος μειώθηκε κατά 16% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Ο DBRS κρίνει θετικά τη συνολική μείωση των κόκκινων δανείων στην ευρωζώνη το 2023, όμως εκτιμά πως η τάση αυτή δύσκολα θα συνεχιστεί και το 2024, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνέπειες της κρίσης που εκτυλίσσεται στην Ερυθρά Θάλασσα και η οποία κλυδωνίζει την παγκόσμια οικονομία.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More