Tuesday, September 17, 2024
Home » Προτεραιότητα στη ναυτιλία δίνει η ΕΕ

Προτεραιότητα στη ναυτιλία δίνει η ΕΕ

0 comments

Οι ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη δέσμευση της Κομισιόν, για την κατά προτεραιότητα πρόσβαση της ναυτιλίας σε καύσιμα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών. Η ΕΕ δημοσίευσε χθες την πρότασή της για τους κλιματικούς στόχους του 2040, στην πορεία για να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Η ένωση των εφοπλιστικών φορέων της Ευρώπης (ECSA) χαιρετίζει την ισχυρή δέσμευση της Επιτροπής να αντιμετωπίσει «τα εμπόδια στην ανάπτυξη καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καυσίμων και των προηγμένων βιοκαυσίμων» στη ναυτιλία και να δώσει στον κλάδο «πρόσβαση κατά προτεραιότητα στα καύσιμα αυτά έναντι κλάδων που έχουν πρόσβαση και σε άλλες λύσεις απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές». Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το αυξημένο κόστος των βιώσιμων καυσίμων αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας και δεσμεύεται να εξετάσει ρυθμιστικά μέτρα για την προώθηση της παραγωγής τους, σημειώνει η ECSA.

Στοχοποιήθηκε

ελληνόκτητο πλοίο

Ενα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο το «Star Nasia» έγινε στόχος των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με ένα βρετανικό το «Morning Tide». Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, που ανήκει στην Star Bulk Carriers, με έδρα την Ελλάδα, στοχοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Αντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο. Το πλοίο, στο οποίο δεν υπάρχουν έλληνες ναυτικοί, κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές. Στόχος των Χούθι έγινε επίσης και το πλοίο «Morning Tide», με σημαία Μπαρμπέιντος. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης επιβεβαίωσε τις επιθέσεις και απείλησε και με νέες σε άλλα πλοία.

Μεγάλη παραγγελία

Το σχέδιο επέκτασης του στόλου της QatarEnergy προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς χθες υπεγράφη σύμβαση με τα κορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries, για την κατασκευή 15 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers). Το συμβόλαιο είναι αξίας 3,44 δισ. δολαρίων και προβλέπει την παράδοση όλων των πλοίων έως τον Οκτώβριο του 2028. Τον περασμένο Οκτώβριο, η HD Hyundai Heavy Industries επιβεβαίωσε μια συμφωνία-ρεκόρ ύψους 3,9 δισ. δολαρίων για την κατασκευή 17 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου για την QatarEnergy, ενώ η Hanwha Ocean, το άλλο από τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Κορέας, αναμένεται να συνάψει σύντομα τη δική της συμφωνία με την QatarEnergy.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More