Sunday, September 8, 2024
Home » Προτεραιότητα ο μισθός για τους εργαζομένους

Προτεραιότητα ο μισθός για τους εργαζομένους

0 comments

Τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας Workmonitor για το 2023 δημοσίευσε η εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού Randstad, με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα να δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το εργατικό δυναμικό της χώρας.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων των εργαζομένων βρίσκουμε τις οικονομικές απολαβές μαζί με την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, με αμφότερες να συγκεντρώνουν 94% θετικές απαντήσεις. Ενδιαφέρον προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το 40% των εργαζομένων δεν θα δεχόταν μια εργασία χωρίς ευκαιρίες εξέλιξης της σταδιοδρομίας τους. Ωστόσο, το 50% παραμένει στη δουλειά του παρά την έλλειψη αυτών.

Τηλεργασία

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, 30% των εργαζομένων τη θεωρούν ένα μη-διαπραγματεύσιμο κεκτημένο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εργοδότες φαίνεται πως ζητούν την επιστροφή στο γραφείο, με 1 στους 4 εργαζομένους (25%) να δηλώνει ότι δέχεται πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε εργαζομένους και εργοδότες υπάρχει επίσης σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους επικοινωνία. Το 92% των εργαζομένων θέλει να συζητεί τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο με τον εργοδότη για την πρόοδό του, όμως το 46% δηλώνει ότι τέτοια συζήτηση δεν γίνεται ποτέ. Τέλος, μεγάλο είναι το ποσοστό των εργαζομένων που ζουν με τον φόβο της απώλειας της θέσης εργασίας τους (46%).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More