Friday, September 20, 2024
Home » Προσωρινός ανάδοχος στον ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Προσωρινός ανάδοχος στον ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

0 comments

Προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του τμήματος του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο αναδείχθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Στην κατάταξη δεύτερη ήρθε η κοινοπραξία των «Ακτωρ Παραχωρήσεις – Mytilineos».

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδωσε την καλύτερη οικονομική προσφορά για την κατασκευή του οδικού άξονα καθώς και την κρατική επιδότηση για την κάλυψη των διοδίων. Επόμενο βήμα είναι να παραλάβει ο προσωρινός ανάδοχος την απόφαση, ενώ δικαίωμα προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης ισχύει για 10 ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης. Επειτα θα ακολουθήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η κύρωσή της από τη Βουλή. Ακολουθεί η έναρξη των εργασιών μελέτης και έπειτα η κατασκευή του έργου.

Η παραχώρηση. Η περίοδος παραχώρησης του οδικού άξονα είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε έτη (έως 60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών.

Το κατασκευαστικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 1,8 δισ. ευρώ.

Το μήκος του οδικού άξονα είναι 157 χλμ. και σε αυτό περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή:

n 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ

n 26 σηράγγων

n 10,80 χλμ. νέων γεφυρών, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος

n 20 νέων ανισόπεδων κόμβων και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More