Monday, September 16, 2024
Home » Προσοχή σε μικρές ανακαινίσεις που πληρώνονται ακριβά

Προσοχή σε μικρές ανακαινίσεις που πληρώνονται ακριβά

0 comments

Μια μικροεργασία ή ανακαίνιση ακινήτου μπορεί να οδηγήσει σε αυθαιρεσία, η οποία, πέραν από βαριά πρόστιμα, μπορεί να μπλοκάρει και τη μεταβίβασή του. Για τον λόγο αυτόν, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει πριν προβούν σε οποιαδήποτε εργασία να απευθυνθούν σε μηχανικό, ώστε να είναι σίγουροι πως οι εργασίες που θα γίνουν είναι καθ’ όλα νόμιμες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως με βεβαίωση μηχανικού γίνονται πλέον οι εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση μηχανικών μικρής κλίμακας. Για παράδειγμα, απαιτείται βεβαίωση μηχανικού σε εργασίες εσωτερικών χρωματισμών, μικρών επισκευών θυρών και παραθύρων ή μεμονωμένων επισκευών για λόγους χρήσης και υγιεινής.

Επίσης, για μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, καθώς και κατασκευές που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Βεβαίωση χρειάζονται οι εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων, αλλά και η συντήρηση, επισκευή, διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More