Wednesday, October 9, 2024
Home » Προς υποβολή μεσολαβητικής πρότασης για τη ξενοδοχειακή το απόγευμα

Προς υποβολή μεσολαβητικής πρότασης για τη ξενοδοχειακή το απόγευμα

0 comments

Νέα συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να καταθέσει μεσολαβητική πρόταση για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, η συνάντηση του Υπουργού με τους εργοδοτικούς συνδέσμους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο γραφείο του κ. Παναγιώτου.

Η παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας για διευκόλυνση των δύο πλευρών για συμφωνία προέκυψε μετά την απόρριψη από τις συντεχνίες μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων.

Ο κ. Παναγιώτου θα προχωρούσε στην κατάθεση πρότασης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά την τελευταία στιγμή και μετά που κλήθηκαν οι δύο πλευρές στο γραφείο του διαπιστώθηκε πως οι διαφορές που συνέχιζαν ήταν μεγάλες και δεν ευνοούσαν αποδοχή της όποιας πρότασης. Έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση των διαπραγματεύσεων όπως και του μορατόριουμ δημόσιων τοποθετήσεων για διευκόλυνση της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο των νέων επαφών που υπήρξαν φαίνεται να επιτεύχθηκαν περαιτέρω συγκλίσεις με αποτέλεσμα να αναμένεται το απόγευμα η υποβολή μεσολαβητικής πρότασης η οποία θα εξεταστεί στη συνέχεια από τα συλλογικά όργανα των συντεχνιών και των ξενοδόχων.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More