Friday, September 20, 2024
Home » Προς παράταση η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Ερωτηματικό για το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Προς παράταση η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Ερωτηματικό για το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

0 comments

Προς παράταση η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Ερωτηματικό για το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να κλειδώσει τα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα οδηγήσει την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση. Ο Υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων με στόχο εντός του Σαββατοκύριακου να ολοκληρωθεί η λίστα με τα εν λόγω μέτρα, στη βάση των δημόσιων οικονομικών.

Πρώτο μέτρο που αξιολογεί η κυβέρνηση και φαίνεται πως θα υιοθετηθεί είναι η επέκταση μέχρι τον Ιούνιο της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, διατηρώντας και την ειδική διατίμηση 08 της ΑΗΚ. Ερωτηματικό παραμένει αν θα συνεχιστεί το μέτρο του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στην επέκταση των οριζόντιων μέτρων, συνυπολογίζοντας επίσης ότι οι τιμές των καύσιμων έχουν μειωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη στην Ελλάδα: 46χρονος αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο τον πατέρα του

Απέδρασε κρατούμενος από τα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς – Τον βρήκε η…

Μ. Παναγιώτου: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ανταγωνιστικότητα γεωργίας

Μέτρα κατά της ακρίβειας

– Επέκταση της κλιμακωτής επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τον Ιούνιο.

– Διατήρηση ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ.

– Σκέψεις για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Η κεντρική φιλοσοφία και αυτό πρέπει να κάνει κάθε πολιτεία, είναι τα μέτρα που εισαγάγουμε να είναι μέτρα που θα δίνουν και μόνιμες λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας οι επιδοτήσεις ή καυσίμων ή ρεύματος είναι προσωρινές και δεν λύνουν το πρόβλημα στα νοικοκυριά», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Την ίδια ώρα, μελετάται και η λίστα προϊόντων με μηδενικό ΦΠΑ, τα οποία κάποια εξ` αυτών θα αφαιρεθούν όταν το μέτρο εκπνεύσει. Στη λίστα ωστόσο φαίνεται πως θα παραμείνουν το κρέας και τα λαχανικά. Πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δει και άλλους Υπουργούς με σκοπό να προστεθούν και άλλα μέτρα από άλλα Υπουργεία.

«Επεξεργαζόμαστε και επιπρόσθετα μέτρα. Είναι διάφορα τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε. Γίνεται αξιολόγηση και αυτών των μέτρων και άλλων μέτρων είτε είναι άμεσων ή μακροπρόθεσμων», πρόσθεσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Με την αντιπολίτευση να τονίζει την αναγκαιότητα επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων.

«Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα επιβάλλουν στην κυβέρνηση να εκπονήσει ένα πιο φιλόδοξο στόχο για τη διείσδυση των ΑΠΕ ούτως ώστε να πετύχουμε ένα σημαντικό και μόνιμο όφελος», ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου.

«Αυτονόητη η επέκταση των μέτρων αλλά όχι επαρκής για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Ανεπαρκής συγκριτικά με τη στήριξη που έδωσαν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε από πλευράς του ο Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Ζητώντας να προχωρήσουν με ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην ενέργεια.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More