Thursday, September 19, 2024
Home » Προς κατάρρευση η αγορά κρυπτονομισμάτων – Μείον 15% για το Bitcoin και άνω του 22% για το Ether

Προς κατάρρευση η αγορά κρυπτονομισμάτων – Μείον 15% για το Bitcoin και άνω του 22% για το Ether

0 comments

Στους ρυθμούς του παγκόσμιου sell off κινούνται και τα κρυπτονομίσματα που πέφτουν θύματα της αποστροφής κινδύνου των επενδυτών με αποτέλεσμα να εμφανίζουν υψηλά διψήφια ποσοστά απωλειών.

Ειδικότερα, το Bitcoin, που πριν περίπου δύο εβδομάδα βρισκόταν στην περιοχή των 70.000 δολαρίων πλέον δίνει “μάχες” να κρατήσει τα 50.000 δολ. με βουτιά 16% στα 50.950 δολ. Σημειώνεται ότι η “ναυαρχίδα” των κρύπτο είχε ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα με σωρευτική πτώση 13,1%, στη χειρότερη εβδομάδα του μετά την περίοδο της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX.

Την ίδια ώρα, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ether χάνει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του, κινούμενο στα 2.228 δολάρια με -22,4%.

Το σφυροκόπημα στα κρυπτονομίσματα έρχεται παράλληλα με το κύμα ρευστοποιήσεων που σαρώνει στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, αφότου μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ την περασμένη καλλιέργησαν έντονους φόβους για επερχόμενη ύφεση στην οικονομία της χώρας. Κάτι που έβαλε στο μάτι του κυκλώνα πρώτα από όλα τον κλάδο της τεχνολογίας και την “κραταιά” εσχάτως τεχνητή νοημοσύνη, με τις πιέσεις να μεταδίδονται σαρώνοντας τα περισσότερα assets.

Την ίδια ώρα, η γεωπολιτική ένταση αυξάνεται στη Μέση Ανατολή ενισχύοντας περαιτέρω τη διάθεση αποστροφής κινδύνου των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, τα συνδεδεμένα με το Bitcoin ETF (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία) είχαν καταγράψει την Παρασκευή (2 Αυγούστου) τις μεγαλύτερες εκροές τους σε περίπου τρεις μήνες.

Γενικότερα, το Bitcoin έχει επηρεαστεί από μια σειρά παραγόντων από τότε που έφτασε το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο. Αυτό περιλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πλέον υπέρ των κρύπτο ενώ η Δημοκρατική αντίπαλος του στην κούρσα για την προεδρία της χώρας, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τη στάση της έναντι των ψηφιακών assets.

Capital.gr

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More