Tuesday, September 17, 2024
Home » Προς αφομοίωση των πρόσφατων υψηλών το Χρηματιστήριο

Προς αφομοίωση των πρόσφατων υψηλών το Χρηματιστήριο

0 comments

Ενώ στις διεθνείς αγορές τα αποτελέσματα της Nvidia και τα πρακτικά της Fed έδιναν τον τόνο στους επενδυτές, το χρηματιστήριο της Αθήνας προσπαθεί να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη (+10% από την αρχή του έτους), με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται, αν και οι εναλλαγές θέσεων και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε χθες με οριακές απώλειες (-0,29%), μια ανάσα από τα υψηλά 13 ετών.

Η αγορά αναμένεται αν εστιάσει ως τις αρχές Μαρτίου στο αναμενόμενο placement του 27% των μετοχών της Πειραιώς κυριότητας ΤΧΣ, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται αυξημένο, ενώ σύμφωνα με αναλυτές αναμένονται και κάποιες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων προς αναζήτηση ρευστότητας που μπορεί να επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη εικόνα του ΧΑ.

Αποτελέσματα

Σήμερα, πριν από την έναρξη των συναλλαγών, αναμένεται η δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, όπου η διοίκηση του ομίλου θα προβεί σε ενημέρωση και για τη διανομή μερίσματος, ενώ χθες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η απάντηση της ΔΕΗ (-1,24%) σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πως δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Nova.

Επίσης, η DIMAND διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται – μεταξύ άλλων – σε καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, καθώς και σε απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν έργα της. Οπως ανέφερε, ο Ομιλος αναπτύσσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης 1,15 δισ. ευρώ κατά την ολοκλήρωσή τους, έχει υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση με καθαρό δανεισμό 15% επί του συνόλου του ενεργητικού της την 30.6.2023, λειτουργεί με κερδοφορία, προάγοντας μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με αίσθημα ευθύνης έναντι των εργαζομένων, των μετόχων, των επιχειρηματικών εταίρων (EBRD, Prodea Investments, Premia Properties), των πιστωτών και γενικότερα έναντι του επενδυτικού κοινού και του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, σύσταση «αγοράς» με τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ εξέδωσε για την Κρι Κρι (+2,97%, σε νέα ιστορικά υψηλά) η Eurobank Equities, εκτιμώντας ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας βασίζεται στην παροχή ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, στην αυξανόμενη εστίαση σε εξειδικευμένες κατηγορίες, στο εκτεταμένο δίκτυο διανομής, στην εγγύτητα στις πρώτες ύλες και στο διευρυνόμενο διεθνές αποτύπωμα, καθώς το 48% των πωλήσεών της κατευθύνεται στο εξωτερικό. Παρά το ράλι κατά 65% τους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή της εταιρείας διακινείται με discount άνω του 25% έναντι ομοειδών εταιρειών, προσφέροντας μάλιστα ανώτερο προφίλ ανάπτυξης παράλληλα με τη διατήρηση ενός ισχυρού ισολογισμού.

Να σημειωθεί πως χθες οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σημείωναν συγκρατημένη άνοδο, με τις αγορές να έχουν περιορίσει τα στοιχήματά τους για μειώσεις επιτοκίων την άνοιξη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινούνταν κοντά στα υψηλά 2,5 μηνών, στο 2,403%, έναντι απόδοσης 3,901% του ιταλικού 10ετούς και 3,361% του ελληνικού 10ετούς αντίστοιχα. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε χθες στα 120,95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 37,35 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα, ενώ τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 30,93 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 15,14 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 44 μετοχές, 61 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Sato (+9,84%) και Μπήτρος (+9,42%), ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν οι τίτλοι των Quest Συμμετοχών (+1,91%), Motor Oil (+1,25%) και ΟΛΠ (+1,02%).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More