Friday, September 20, 2024
Home » Προς άρση χρονικού ορίου για αποσπάσεις μεταξύ δημοσίου και ημικρατικών

Προς άρση χρονικού ορίου για αποσπάσεις μεταξύ δημοσίου και ημικρατικών

0 comments

Προς άρση χρονικού ορίου για αποσπάσεις μεταξύ δημοσίου και ημικρατικών

Αρχίζει την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση νομοσχεδίων που καταργούν τη μέγιστη χρονική διάρκεια που μπορεί να έχει η απόσπαση μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου ή μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο, οι αποσπάσεις μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου αλλά και μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου μπορούν να έχουν διάρκεια τριών ετών που μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο τριετή περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε απόψε στο OMEGANEWS (19 Φεβρουαρίου 2024)

Πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ η λεία από τη ληστεία…

Πάφος: Έρχονται εξελίξεις για το «Στέλιος Κυριακίδης» – Ρίχνουν χρήμα…

Οι αλλαγές που προωθούνται για έγκριση από τη Βουλή έχουν ως σκοπό να αρθεί ο περιορισμός σχετικά με τη μέγιστη διάρκεια που μπορεί να έχει η απόσπαση, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσής της και να ισχύουν οι διατάξεις που ισχύουν στις αποσπάσεις εντός Δημόσιας Υπηρεσίας, δηλαδή οι αποσπάσεις υπαλλήλων να έχουν διάρκεια μέχρι 3 χρόνια και να μπορούν να ανανεώνονται για περισσότερες από μία περιόδους.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο τους μόνιμους όσο και τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου, 2023.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι το νομοσχέδιο θα έχει θετικές επιπτώσεις βοηθώντας στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του προσωπικού τόσο της δημόσιας υπηρεσίας όσο και των οργανισμών δημοσίου δικαίου και θα οδηγήσει στην πιο εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης αντικτύπου που προωθήθηκαν στη Βουλή πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, με τις δύο πρώτες να συμφωνούν με την προώθηση του θέματος, ενώ η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εκφράζει τη διαφωνία της, θεωρώντας ότι δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες που περιγράφονται στο νομοσχέδιο.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More