Sunday, September 8, 2024
Home » Προειδοποιήσεις για τα VLCC

Προειδοποιήσεις για τα VLCC

0 comments

Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ζήτησης υπερδεξαμενόπλοιων (Very Large Crude Carriers – VLCC), η γενική προσδοκία είναι ότι οι ναύλοι στον συγκεκριμένο τομέα θα παραμείνουν ισχυροί τα επόμενα δυο χρόνια λόγω της έλλειψης σημαντικών παραδόσεων νέων πλοίων το 2024 και το 2025. Οπως αναφέρει ο οίκος αναλύσεων Poten, κύριος παράγοντας που καθορίζει την πορεία της αγοράς VLCC είναι η χαμηλή προσφορά χωρητικότητας. Ωστόσο, στους τελευταίους μήνες, φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη «όρεξη» για νέες παραγγελίες, με αρκετούς πλοιοκτήτες να σπεύδουν στα ναυπηγεία, παρά τις υψηλές τιμές ναυπήγησης και τους σχετικά μεγάλους χρόνους παράδοσης. Δεν βρισκόμαστε ακόμη στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά μια επιτάχυνση των παραγγελιών VLCC θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς, προειδοποιεί ο Poten.

Μέτρα για την κρουαζιέρα στη Μύκονο

Η πλήρη λειτουργία του συστήματος προκαθορισμένων θέσεων ελλιμενισμού, το berth allocation, στο λιμάνι της Μυκόνου θα μειώσει τα προβλήματα συνωστισμού και ταλαιπωρίας των επιβατών, ιδιαίτερα στις περιόδους αιχμής του θέρους, που συμβαίνει να υπάρχουν ταυτόχρονες αφίξεις μεγάλου αριθμού κρουαζιερόπλοιων. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με φορείς της Μυκόνου που έχουν αρμοδιότητα τη λειτουργία του λιμένος. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στην ανάγκη παραχώρησης μήκους κρηπιδώματος στο παλιό λιμάνι για την εξυπηρέτηση των σκαφών που αποβιβάζουν τους επιβάτες εκεί, σημείο από το οποίο διευκολύνεται η επίσκεψή τους στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη προώθησης όλων των αναγκαίων έργων και σχεδιασμών στην υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων προς εξυπηρέτηση και των αποβιβαζόμενων επιβατών.

Νέα πρόεδρος

στη WISTA Hellas

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της WISTA Hellas, του διεθνούς δικτύου γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου και το οποίο εκτείνεται σε 59 χώρες. Ειδικότερα για τη διετία 2024-2026, η σύνθεση του νέου ΔΣ διαμορφώνεται ως εξής: πρόεδρος η Βιβή Κολλιοπούλου, Insurance Manager, Angelicoussis Group, αντιπρόεδρος η Ακριβή Μπρίκου CFO, Efshipping Company SA, γενική γραμματέας η Αννα Γιατρά Shipbroker, Renaissance Shipbroking SA, ταμίας η Σαμάνθα Λουράντου, Purchasing Manager – Member of the ESG Committee, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd., μέλος η Μαρία Κυρατσούδη, Business Development Manager, American Bureau of Shipping (ABS). Ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ εκλέχθηκαν οι Εφη Τσολάκη, Κατερίνα Μαχαίρα και Μάρα Μανουδάκη.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More