Friday, September 20, 2024
Home » Προειδοποίηση προέδρου του ΕΤΕΚ για λουκέτο στην οικοδομική βιομηχανία λόγω ΕΟΑ

Προειδοποίηση προέδρου του ΕΤΕΚ για λουκέτο στην οικοδομική βιομηχανία λόγω ΕΟΑ

0 comments

Μια τρύπα στο νερό, δημιουργήθηκε, λίγο ως πολύ με την αδειοδότηση των αναπτύξεων και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση η οικοδομική διαδικασία θα κατεβάσει τα ρολά ή ο καθένας θα αρχίσει να παρανομεί κτίζοντας κατά το δοκούν. Αυτά ανέφερε σε αδρές γραμμές ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντής περιγράφοντας τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον τομέα της αδειοδότησης.

Ο κ. Κωνσταντής επέκρινε και την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τη συγκυρία που επέλεξε να εξαγγείλει την πολεοδομική αμνηστία, δεδομένου ότι στις περίπου 30.000 αιτήσεις που εκκρεμούσαν πριν τη μεταρρύθμιση, θα προστεθούν άλλες περίπου 15.000 αιτήσεις οι οποίες αφορούν παρανομίες οι οποίες χρήσουν νομιμοποίησης μέσω της πολεοδομικής αμνηστίας.

Ο κ. Κωνσταντής κατήγγειλε ότι εν προηγήθηκε διάλογος με τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους (που είναι το ΕΤΕΚ) με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ενιαίας πολιτικής από όλους τους ΕΟΑ, ώστε επέλθει ομοιομορφία σε παγκύπρια κλίμακα και όχι να λειτουργούν βασίλεια.

Ο κ. Κωνσταντής ανέφερε επίσης, πως ακόμη και στους ίδιους του Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην εξέταση των αιτήσεων.

Διερωτήθηκε επίσης, γιατί για ένα επαγγελματικό υποστατικό το οποίο επιτρέπεται από τα σχέδια ανάπτυξης, να περνά από τους ΕΟΑ και να καταβάλλονται επιπλέον τέλη.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More