Monday, September 16, 2024
Home » Προεδρία ΚΔ:  Στόχος ο ρυθμός ανάπτυξης να ξεπεράσει το 4%

Προεδρία ΚΔ:  Στόχος ο ρυθμός ανάπτυξης να ξεπεράσει το 4%

0 comments

Η κυπριακή οικονομία συνεχίζει την ανοδική της πορεία , αναφέρει η Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση της στην πλατφόρμα Χ, η Προεδρία της Δημοκρατίας , τονίζει πως η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2024 είναι οδεύτερος ψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην ΕΕ. Σημειώνει, επίσης πως ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξης της ΕΕ

Αναφέρει επίσης πως σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας η Κυπριακή οικονομία κατά το 2ο εξάμηνο του 2024 παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη 3,7 % σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 (2,3%).

«Ως Κυβέρνηση στοχεύουμε μέσα από τη συνέχεια της εφαρμογής ορθών πολιτικών, σε ισχυρότερη ανάπτυξη για το 2024 με στόχο πλέον να ξεπεράσει το 4%, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» προσθέτει.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει «συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση και υπεύθυνη, συνετή οικονομική πολιτική για μια Κύπρο ακόμη πιο σύγχρονη και πιο ανθεκτική».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More