Tuesday, September 24, 2024
Home » Προαγωγές: Πήγαν να εξαιρέσουν τους νοσηλευτές και θέλουν και οι επισκέπτες υγείας

Προαγωγές: Πήγαν να εξαιρέσουν τους νοσηλευτές και θέλουν και οι επισκέπτες υγείας

0 comments

Δεν προλαβαίνουν εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να δίνουν εξαιρέσεις από τις διατμηματικές προαγωγές σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες του δημοσίου.

Ενώ σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζητούσε το νομοσχέδιο για εξαίρεση από τις διατμηματικές προαγωγές (και) των νοσηλευτών, ενώπιον της τέθηκε νέο αίτημα από την ΠΑΣΥΝΟ για εξαίρεση και των νοσηλευτών – επισκεπτών υγείας.

Το νομοσχέδιο που εξέτασε η Επιτροπή Οικονομικών προβλέπει την εξαίρεση από τις διατμηματικές προαγωγές των θέσεων προϊστάμενου – Γενικός Νοσηλευτικός Κλάδος (Κλ. Al3) και προϊστάμενου Νοσηλευτικού Λειτουργού -Νοσηλευτικός Κλάδος Ψυχικής Υγείας (Κλ. Α13).

O λόγος που ζητείται η εξαίρεση των συγκεκριμένων θέσεων είναι γιατί, σύμφωνα με την εκτελεστική εξουσία, εξαιτίας της πρόσφατης μισθολογικής αναβάθμισης της συγκεκριμένης δομής θέσεων, με την αντίστοιχη μείωση των ιεραρχικών επιπέδων, από πέντε επίπεδα που ήταν στην τεχνική δομή σε τρία επίπεδα στην ισχύουσα επιστημονική δομή, υπηρετούν στην ίδια θέση υπάλληλοι με αρκετά χρόνια διαφορά στην εμπειρία, οπόταν η ριζική διαφοροποίηση των κριτηρίων πλήρωσης των επηρεαζόμενων θέσεων, για την πλήρωση θέσεων της κατηγορίας των διατμηματικών προαγωγών, ενδέχεται να ανατρέψει σημαντικά την ανέλιξη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) δήλωσε πως είναι η πέμπτη εξαίρεση που ζητείται να δοθεί για τις διατμηματικές προαγωγές.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Εκ μέρους της ΠΑΣΥΝΟ τέθηκε αίτημα για να εξαιρεθούν και οι νοσηλευτές – επισκέπτες υγείας, πρόταση με την οποία διαφώνησε το ΤΔΔΠ.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης δήλωσε πως κοντά τους φτάνουν συνεχώς αιτήματα για να δοθούν εξαιρέσεις, επισημαίνοντας πως βρίσκονται κοντά του δέκα προτάσεις.

Εκπρόσωπος του ΤΔΔΠ ανάφερε πως δεν προωθείται κάποια νέα εξαίρεση από το τμήμα.

Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν το Υπουργείο Οικονομικών να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες για το ζήτημα της εξαίρεσης από τη διατμηματική προαγωγή και των επισκεπτών υγείας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More