Thursday, October 3, 2024
Home » «Πράσινο» για 9 ενεργειακά έργα σε ΒΙΠΕ

«Πράσινο» για 9 ενεργειακά έργα σε ΒΙΠΕ

0 comments

Εννέα επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας, προϋπολογισμού 13,11 εκατ. ευρώ, που αφορούν βιομηχανικά πάρκα, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσής τους, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα υλοποιηθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ. Η ένταξη των επενδυτικών σχεδίων αφορά την επιχορήγηση έργων κατασκευής υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ στις ΒΙΠΕ Ξάνθης, ΒΙΟΠΑ Σαπών, ΒΙΠΕ Καβάλας, ΒΙΠΕ Φλώρινας, ΒΙΠΕ Σερρών, ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, ΒΙΠΕ Κιλκίς, ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ΒΙΠΕ Λαμίας.

Φορείς

Η δράση αυτή έχεις ως φορείς υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την ενδυνάμωση της βιομηχανικής παραγωγής, στο πλαίσιο της «πράσινης» και ψηφιακής μετάβασης της ελληνικής βιομηχανίας. Χθες η υφ. Ανάπτυξης Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής απόφασης δηλώνοντας ότι «τα έργα αυτά θα συμβάλουν στην ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας, και εν προκειμένω της περιφερειακής βιομηχανικής ανάπτυξης, καθώς θα υλοποιηθούν σε περιφερειακές ΒΙΠΕ, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, και πάντα στο πλαίσιο της «πράσινης» μετάβασης, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα πιο «πράσινο» βιομηχανικό τοπίο».

Δήμητρα Σκούφου

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise