Monday, September 16, 2024
Home » «Πράσινο» για ψηφιακά αρχεία της Δικαιοσύνης και της Υγείας

«Πράσινο» για ψηφιακά αρχεία της Δικαιοσύνης και της Υγείας

0 comments

Την ίδια στιγμή, άλλα δύο σημαντικά έργα πήραν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οδεύουν προς συμβασιοποίηση. Πρόκειται για την ψηφιοποίηση των αρχείων της Δικαιοσύνης και την ψηφιοποίηση των αρχείων των νοσοκομείων.

Δικαιοσύνη. Η Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης, προϋπολογισμού 97,153 εκατ. ευρώ, εισέρχεται στην τελική ευθεία υλοποίησης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την αναδοχή του από συνολικά οκτώ εταιρείες – κοινοπραξίες.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση των αρχείων 368 δικαστηρίων – Εισαγγελιών, εκ των οποίων 288 βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και 80 σε νησιά. Πρόκειται για τα αρχεία του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, των Ειρηνοδικείων, των Εισαγγελιών Εφετών, των Εισαγγελιών Πρωτοδικών, των Εφετείων, των Πρωτοδικείων και των Πταισματοδικείων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το σύνολο των σελίδων που θα ψηφιοποιηθούν εκτιμώνται σε 300.244.990!

Κατά τη σύναψη της συμφωνίας-πλαίσιο η αναθέτουσα Αρχή θα μπορεί να αποφασίσει την αύξηση του φυσικού αντικειμένου, έως του ποσού των 38,848 εκατ. ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο θα ολοκληρωθεί από τους 8 αναδόχους εντός 36 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και σύμφωνα με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους που περιλαμβάνεται στις προσφορές τους.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου αφορούν:

n Τη σάρωση των αρχείων 368 δικαστηρίων που συμμετέχουν στο έργο και την οπτική αναγνώριση των χαρακτήρων τους (OCR), ώστε να είναι δυνατή η αναζήτησή τους με λέξεις-κλειδιά.

n Την υποστήριξη της διαδικασίας ψηφιοποίησης με εξειδικευμένες εφαρμογές.

n Την ανάπτυξη και θέση σε παραγωγική λειτουργία συστήματος διαχείρισης διαδικασιών, εγγράφων και αρχείων – συστήματος ψηφιακής αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο) εντός του οποίου θα τηρείται το αρχείο στο διηνεκές.

ΕΣΥ. Το έργο ψηφιοποίησης αρχείων του ΕΣΥ, συνολικής αξίας 95 εκατ. ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί από τους αναδόχους εντός 36 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Για το έργο θα συναφθεί συμφωνία-πλαίσιο με 8 οικονομικούς φορείς, ανάμεσα στους οποίους και οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την ψηφιοποίηση 157.000.000 σελίδων και εξετάσεων απεικόνισης σε διάφορα μεγέθη έως Α3, 20.000.000 σελίδων μη τυποποιημένων μεγεθών (Α3+, καρτέλες κ.λπ.) και 20.000.000 φιλμ – εκτυπώσεων ΗΚΓ/ΗΕΓ, καθώς και την ταυτοποίηση, κατηγοριοποίηση και χαρακτηρισμό των ψηφιοποιημένων εγγράφων.

Με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, ο φάκελος κάθε ασθενούς (ηλεκτρονικός ή και φυσικός) θα μπορεί να ανακτηθεί σε πολύ σύντομο χρόνο, καθώς το Πρωτόκολλο Φυσικής Αρχειοθέτησης θα συσχετιστεί με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασθενών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More