Friday, September 20, 2024
Home » Πού εντοπίστηκε το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas»

Πού εντοπίστηκε το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas»

0 comments

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas», υπό σημαία των Νησιών Μάρσαλ, που κατασχέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από το Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, εντοπίστηκε ανατολικά του ιρανικού νησιού Κεσμ, ανέφερε στην πλατφόρμα X η υπηρεσία TankerTrackers.com. Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Suezmax St Nikolas», με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, φορτωμένο με 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρακινό αργό πετρέλαιο, εντοπίστηκε το Σάββατο, ανατολικά του Νησιού Κεσμ του Ιράν. Το AIS (αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων) είναι εκτός λειτουργίας, ανέφερε σε καταχώρισή της η TankerTrackers.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία αναφερόταν ότι το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» βρισκόταν καθ’ οδόν προς ιρανικά λιμάνια.

Κόντρα εργαζομένων DPort για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Νέα κόντρα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) σημειώνεται στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η DPort (Coscο) στο λιμάνι του Πειραιά. H DPort Services με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ένταξης των εργαζομένων της στους προβλήτες II και III του λιμένα Πειραιά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ενσημα σύμφωνα με τη νόμιμη θεσμοθετημένη διαδικασία με την οποία θα διασφαλίζονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει, αναμένει την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία θα διευθετείται οριστικά και αμετάκλητα ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους εργαζομένους.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι παράνομα η DPort δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία των ΒΑΕ καθώς και οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ εργάζονται σε λιμάνι όπως και οι εργαζόμενοι στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

500 πλοία επισκευάστηκαν σε Νεώριο και Ελευσίνα

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των πλοίων που εισέρχονται στις δεξαμενές των Ναυπηγείων του Ομίλου ΟΝΕΧ. Μέχρι σήμερα 500 πλοία κάθε είδους, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των επισκευαστικών εργασιών τους στα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, υπό τη διοίκηση του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies. Συγκεκριμένα, τα πλοία που προχώρησαν σε επισκευές στα Ναυπηγεία Σύρου φτάνουν αισίως τα 438 από τη στιγμή που η επιχείρηση πέρασε στον Ομιλο του Πάνου Ξενοκώστα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΝΕΧ.

Αντίστοιχα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που μόλις πρόσφατα εγκαινιάστηκαν, έχουν επισκευαστεί ήδη 62 πλοία. Η πιο πρόσφατη έλευση στις δεξαμενές της είναι το «Οlympic Glory», κατηγορίας Chemical Τanker. Το πλοίο είναι το 500οστό που εισέρχεται στις δεξαμενές του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More