Monday, September 9, 2024
Home » Πολιτική συμφωνία για τους ελέγχους πλοίων

Πολιτική συμφωνία για τους ελέγχους πλοίων

0 comments

Την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί της επικαιροποίησης των απαιτήσεων ελέγχου από το κράτος του λιμένα, των σκαφών που καταπλέουν σε λιμένες της ΕΕ, καθώς και επί των απαιτήσεων του κράτους σημαίας για εμπορικά σκάφη νηολογημένα σε κράτη-μέλη της ΕΕ, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συμφωνία για τον έλεγχο από το κράτος του λιμένα θα ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της ΕΕ με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και με το Μνημόνιο Συνεννόησης των Παρισίων για τον έλεγχο των πλοίων από το κράτος του λιμένα όσον αφορά τις απαιτήσεις οργάνωσης και διενέργειας ελέγχων από το κράτος του λιμένα. Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν επίσης να θεσπίσουν ένα εθελοντικό καθεστώς ελέγχου από το κράτος του λιμένα για τα μεγαλύτερα αλιευτικά σκάφη.

Ξεπέρασαν τους 50

οι προορισμοί κρουαζιέρας

Νέα μέλη προστέθηκαν στην Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν να χρησιμοποιούν κάποια από τα μεγάλα ελληνικά λιμάνια ως «λιμάνι αναχώρησης» (home port). Παράλληλα αυξάνονται και οι εγχώριοι προορισμοί κρουαζιέρας στη χώρα μας καθώς ξεπέρασαν πέρυσι τους 50. Τα θετικά αυτά μηνύματα για τον κλάδο, τον ελληνικό τουρισμό και την κρουαζιέρα αναδείχθηκαν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, όπου έγινε και η εκλογή ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Κουμπενάς. Στην ομιλία του ο Γ. Κουμπενάς αναφέρθηκε και στο ελληνικό νηολόγιο σημειώνοντας ότι «η προσπάθειά μας για τη θέσπιση καθεστώτος προσέλκυσης των κρουαζιερόπλοιων, προκειμένου να επιστρέψουν στο εθνικό νηολόγιο, είναι πάντα στις προτεραιότητες».

Η αξιοποίηση του λιμανιού

της Καβάλας

Τα θέματα της καλύτερης αξιοποίησης αλλά και της προετοιμασίας των λιμανιών της Καβάλας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου συζήτησαν με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ Αγγελος Βλάχος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Εγινε μια συνολική συζήτηση για τις προοπτικές των λιμανιών, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κύρια στα λιμάνια Καβάλας «Απόστολος Παύλος», Κεραμωτής και Ν. Περάμου, τα οποία έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Ειδικότερα το λιμάνι της Κεραμωτής έχει ανάγκη από άμεσες επεμβάσεις καθώς κάθε καλοκαίρι δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών με προορισμό το νησί της Θάσου. Επίσης συζήτηση έγινε και για το θέμα της τουριστικής προβολής για την προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών του θαλάσσιου τουρισμού.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More