Monday, September 9, 2024
Home » Πλοία με καύσιμο αμμωνία

Πλοία με καύσιμο αμμωνία

0 comments

H Wärtsilä Gas Solutions ανακοίνωσε πρόσφατα την παράδοση συστημάτων παροχής καυσίμου για δύο πλοία μεταφοράς αερίου μεσαίου μεγέθους που θα λειτουργούν με αμμωνία. Η κατασκευή των πλοίων που ανήκουν στην EXMAR θα γίνει στα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD) στη Νότια Κορέα. Η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η EXMAR αποφάσισε τον Οκτώβριο να μετατρέψει την παραγγελία της από κινητήρες με LPG σε κινητήρες με αμμωνία. Το σύστημα παροχής υγρής αμμωνίας της Wärtsilä περιλαμβάνει την εφαρμογή ειδικών μηχανημάτων και διαδικασιών, που επιτρέπουν την αποτελεσματική και ασφαλή χρήση της υγρής αμμωνίας. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του συστήματος χαρακτηρίζεται εύκολη, καθώς το σύστημα παροχής καυσίμου είναι τοποθετημένο σε μια ενιαία διάταξη.

Εμφανής προτίμηση

στη μεθανόλη

Προτίμηση στη μεθανόλη ως καύσιμο για τα νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δείχνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών, καθώς σύμφωνα με την Alphaliner το υφιστάμενο βιβλίο παραγγελιών αριθμεί ήδη 152 πλοία υπό κατασκευή συνολικής δυναμικότητας άνω των 1,75 εκατ. teu. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς η μεθανόλη έχει αποδειχθεί το καύσιμο προτίμησης στο πρόσφατο κύμα παραγγελιών. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και στις αρχές του 2024, παραγγέλθηκαν συνολικά 98 νέα πλοία συνολικής χωρητικότητας 802.000 teu. Τα πλοία που κινούνται με μεθανόλη αντιπροσώπευαν όχι λιγότερο από το 81,5% αυτής της νέας χωρητικότητας, ενώ ένα επιπλέον 14,3% αφορούσε παραγγελίες πλοίων έτοιμων για τη χρήση μεθανόλης. Η Maersk εμφανίζεται ως η εταιρεία με ιδιαίτερη προτίμηση στα πλοία που κινούνται με μεθανόλη.

Σύμβουλος

για τη θαλάσσια οικονομία

Ως συμβουλευτικό όργανο προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με τις ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης για τον ευρύτερο υδάτινο τομέα συστάθηκε η τεχνολογική πλατφόρμα Waterborne. Το Waterborne προσανατολίζεται κυρίως στη θαλάσσια βιομηχανία, με στόχο τον συνεχή διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, όπως νηογνώμονες, ναυπηγοί, πλοιοκτήτες, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, πάροχοι υποδομών και υπηρεσιών, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμοί-μέλη της κοινωνίας των πολιτών με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών. Mέλος της τεχνολογικής πλατφόρμας Waterborne έγινε και το Ιδρυμα Ευγενίδου, ως το μοναδικό κοινωφελές Ιδρυμα της χώρας με θεσμικό ρόλο και στρατηγική σχετικά με τη γαλάζια οικονομία και το θαλάσσιο περιβάλλον. Τα μέλη του Waterborne TP προέρχονται από χώρες θαλάσσιας και εσωτερικής ναυσιπλοΐας και εκπροσωπούν περίπου 21 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιπλέον, οι Ενώσεις-μέλη της Πλατφόρμας εκπροσωπούν τον ευρύτερο υδάτινο τομέα σε ολόκληρη την ΕΕ.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More