Thursday, August 1, 2024
Home » Πλησιάζουν το 100% οι πληρότητες

Πλησιάζουν το 100% οι πληρότητες

0 comment

Από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μ. Πέμπτη στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναμένεται η μεγάλη έξοδος των ταξιδιωτών προς τα νησιά. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει για την 1η Μαΐου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχουν μεταφέρει τα δρομολόγια των πλοίων τους προς τα νησιά για τις 11-12 τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης προς Μ. Πέμπτη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν επιβάτες και μεταφορείς. Να σημειωθεί ότι κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια των πλοίων της Τρίτης 7 Μαΐου. Οι πληρότητες των πλοίων για τη Μ. Πέμπτη αγγίζουν το 100% ενώ εισιτήρια υπάρχουν ακόμη για Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο. Πολύ δύσκολη είναι βέβαια η Τρίτη του Πάσχα ενώ για τη Δευτέρα υπάρχουν ακόμη εισιτήρια επιστροφής.

Τέσσερα πλοία «ξεκόλλησαν» από τη Βαλτιμόρη

Τέσσερα φορτηγά πλοία, που είχαν «κολλήσει» για περίπου ένα μήνα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key, αναχώρησαν αυτή την εβδομάδα μέσω ενός προσωρινού διαύλου. Η κυκλοφορία μεγάλων πλοίων από και προς το λιμάνι, έχει περιοριστεί σημαντικά από τότε που το ογκώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε στη γέφυρα στις 26 Μαρτίου, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της. Το FBI έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι εργαζόμενοι στη γέφυρα. Το Balsa 94, ένα πλοίο γενικού φορτίου, την Πέμπτη ήταν το πρώτο που βγήκε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης μέσω ενός νέου καναλιού που έχει πλάτος 91 μέτρα (300 πόδια) και βάθος τουλάχιστον 11 μέτρα (35 πόδια). Ακολούθησαν άλλα τρία πλοία.

Αισιοδοξία για απελευθέρωση ναυτικών

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι το πλήρωμα ενός κατασχεθέντος πλοίου υπό πορτογαλική σημαία, του MSC Aries,που συνδέεται με το Ισραήλ, αναμένεται να απελευθερωθεί. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν είπε στον πορτογάλο ομόλογό του Πάουλο Ρανγκέλ σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι το «ανθρωπιστικό ζήτημα της απελευθέρωσης του πληρώματος του πλοίου, μας απασχολεί σοβαρά». Ο ίδιος ανέφερε ότι το πλήρωμα θα παραδοθεί στους πρεσβευτές τους στην Τεχεράνη, χωρίς να διευκρινισθεί πότε θα συμβεί αυτό. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι το MS Aries κατασχέθηκε για «παραβίαση της ναυτικής νομοθεσίας» και ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνδέεται με το Ισραήλ. Η MSC ναυλώνει το MSC Aries από την Gortal Shipping, θυγατρική της Zodiac Maritime, η οποία ανήκει εν μέρει στον ισραηλινό επιχειρηματία Eyal Ofer.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More